Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

O biserica ofera ajutor unei victime afectate de virusul Ebola

Așa cum este descrisă și în noua carte „My Spirit Took You in”, povestea de dragoste dintre Louise Troh și Thomas Eric Duncan a început în Africa și a continuat în Statele Unite.

Acest bărbat a venit după 15, 16 ani ca să locuim împreună, să ne căsătorim, spunea Louise Troh.

Louise l-a primit pe Duncan în acest oraș din Dallas, unde a fost primit de cei dragi și de cunoștințele din comunitatea de imigranți. Mulți dintre ei au dat mâna cu Duncan sau l-au îmbrățișat înainte să afle ce purta.

Paul Strand se afla în locul unde Thomas Duncan i-a expus pe mai mulți prieteni și membrii ai familiei lui Louise la virusul Ebola și a transformat această zonă într-un de care națiunile s-au temut.

A ajuns și să fie urât. Când era pe moarte în acest spital din Dallas, circulau nenumărate zvonuri și acuzații la adresa lui Duncan.

mc 567 ebola 04``Oamenii îl acuzau spunând că a venit aici pentru că era bolnav și avea nevoie de tratament``, spunea Louise Troh.

Coautoarea Christine Wicker spunea că și Louise a resimțit mânia și acuzațiile:

``Această femeie, care nu a greșit cu nimic, care a trăit o viață de credință și de generozitate, a fost disprețuită la nivel internațional. Ea și familia ei au fost amenințați cu moartea.``

Louise și trei membrii ai familiei sale au fost ținuți în carantină într-unul dintre apartamentele zonei Ivy, în timp ce oamenii erau furioși că un emigrant a adus un virus din Africa în Dallas, Texas, în America.

Din fericire, Louise a găsit o biserică ce se ocupa de imigranți, asemeni ei.

``S-a botezat anul trecut în iunie, cu trei luni înainte de declanșarea crizei virusului Ebola``, spunea George Mason, pastor senior, Biserica Baptistă „Wilshire”.

mc 567 ebola 02``Și-a dat seama că această biserică foarte bogată era locul unde Dumnezeu voia ca ea să fie. Am întrebat-o dacă nu crede că e un loc puțin cam ciudat pentru ea. Mi-a spus: „Nu. Este locul unde Dumnezeu vrea să fiu```, spunea Christine Wicker.

În timp ce americanii o jigneau pe Louise și pe logodnicul ei care se afla pe moarte, pastorul și membrii bisericii au venit în ajutorul ei. Pastorul George Mason a vizitat-o aproape în fiecare zi.

``M-am tot gândit la faptul că Îi slujim unui Domn care a atins leproși``, spunea George Mason, pastor senior, Biserica Baptistă „Wilshire”.

``Oamenilor le era teamă. Știa că acela e locul unde voia să fie, unde trebuie să fie. Nu a dat înapoi``, spunea Christine Wicker.

Vizitele lui au adus lumină într-o perioadă întunecată.

``Ne citea din Biblie. Ne spunea că toți cei din biserică sunt alături de noi``, spunea Louise Troh.

Venea atât de des, încât Louise începea să se simtă vinovată.

Pentru Mason era foarte important să fie prezent:

``Puterea lui Dumnezeu de a vindeca și de a aduce viață a fost manifestată prin prezența Sa.``

Între timp, autoritățile înspăimântate nu o ascultau pe Louise, care și ea lucra în domeniul medical. Aceasta le-a spus că nu trebuie să-i distrugă posesiunile pentru a se asigura că virusul este complet eliminat din apartament.

``Au distrus, au spart obiecte. Aveau acele costume uriașe. Louise a pierdut totul. Și-a pierdut chiar și reputația``, spunea Christine Wicker.

mc 567 ebola 03Membrii Bisericii „Wilshire”și mulți alți credincioși au întâmpinat-o cu dragoste, cu generozitate, înlocuind astfel aproape tot ce a pierdut.

``Biserica a răspuns într-un mod uimitor și sacrificial în fața situației lui Louise. Trei familii ale bisericii s-au oferit ca să-i cumpere o locuință. Au găsit această casă pentru care au pus fiecare câte 25 de mii de dolari``, spunea Christine Wicker.

``Nu am făcut pentru Louise ceva ce nu am fi făcut și pentru altcineva, dar lucrurile au devenit publice. Oamenii au putut să vadă cum se comportă o biserică când vine vorba de o astfel de situație``, spunea George Mason, pastor senior, Biserica Baptistă „Wilshire”.

Când Louise s-a întors din carantină, membrii bisericii au îmbrățișat-o.

În timp ce alții îl criticau pe Thomas Eric Duncan pentru că a adus virusul Ebola în America, credincioșii spuneau că Dumnezeu l-a folosit.

Louise spunea că Duncan nu știa că era purtător al virusului și a văzut un scop măreț în moartea sa:

``Și-a pierdut viața, dar i-a salvat pe africani, a atras atenția tuturor cu privire la virus.``

``Liberienii mureau în fiecare zi în Africa și lumea nu băga lucrul acesta în seamă, dar când Eric s-a îmbolnăvit, când a venit în America, virusul Ebola a devenit cunoscut. Oamenii au început să-i acorde atenție``, spunea Christine Wicker.

``Dumnezeu a lucrat prin această situație și dintr-un lucru îngrozitor s-a putut naște ceva bun. Aceasta este natura Evangheliei``, spunea George Mason, pastor senior, Biserica Baptistă „Wilshire”.

Stire difuzata in Mapamond crestin 567 - mai 2015 - ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.