Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Filmul Hacksaw Ridge - Fara arma in linia intai

Ce faci daca esti atacat? Biblia spune sa intorci si celalalt obraz... “Fara arma in linia intai” este povestea adevarata a eroului Desmond Doss, un medic militar, care a salvat peste 70 de oameni in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial fara a folosi vreo arma.

Luke Bracey: Realitatea bate filmul. Asa ceva nu poate fi inventat. Mi-ar placea sa avem aceeasi tarie, convingere si curaj ca Desmond Doss.

Mel Gibson: Povestea lui m-a impresionat. Am explorat povestea. Mi-au curs lacrimile la pagina 94.

Regizorul filmului este Mel Gibson, castigatorul Premiului Oscar, acesta fiind primul film in ultimii 10 ani. Acest film este o completare a filmului „Inima neinfricata”?

Mel Gibson: Da, intr-o anumita masura. Insa cred ca este mai evoluat. Este vorba de dragoste, nu de razboi.

Desmond Doss: Ii multumesc lui Dumnezeu ca am putut sa imi fac datoria in acest razboi si ca am putut salva viata semenilor mei.

Doss, cel care a primit Medalia de Onoare, este un exemplu viu al dragostei pentru Dumnezeu, pentru patrie si pentru sotia sa, Dorothy.

Teresa Palmer: Exista o dragoste neconditionata intre ei. M-a atras acest fapt pentru ca dragostea lor este asa de pura si inocenta. Difera de povestile superficiale de dragoste pe care le vedem in ziua de azi.

Stiu ca ai studiat mult femeile din acea vreme. Ce ai aflat?

Teresa Palmer: Am studiat-o mai ales pe Dorothy. Nu exista multe filmari despre ea. Am vazut mersul ei elegant. Este o femeie credincioasa.

Magistrat militar: Soldatule Doss, te lasam sa mergi in focul iadului fara nicio arma cu care sa te aperi.

Merge in razboi doar cu credinta in Dumnezeu si cu Biblia sa. Cum a reusit sa se apere?

Andrew Garfield: Exact. Asta este intrebarea. Este un mister. Nu sunt sigur daca el a stiut. Dupa parerea mea si dupa modul in care Mel ne-a redat povestea, nu exista alta alternativa. Este vorba de o chemare. L-a intrebat pe culme, in timp ce ceilalti se retrag, se opreste, cum veti vedea in film, si Il intreaba pe Dumnezeu care este voia Lui pentru el. Am descoperit cu surprindere ca este vorba de un personaj care a trait.

Cum a evoluat relatia dintre sergentul Howell si Desmond?

Vince Vaughn: La inceput, sergentul Howell isi are propria credinta si convingere. Personajul meu a stiut de la inceput ca Doss e o persoana autentica, dar in contradictie cu sistemul lui de credinte. Mergem la razboi. Nu e bine ca cineva care nu stie sa foloseasca o arma si sa isi apere camarazii, sa mearga la razboi. Imi place ca exista umor in relatia noastra, spre deosebire de alte relatii. Am inteles ca nu trebuie sa ne cerem scuze, am inteles cine este celalalt, ne uitam unul la celalalt ca intr-o aventura si ne simtim bine. Mai vreau sa spun ceva, fara sa dezvalui prea mult. Noi ne protejam unul pe celalalt. Mentalitatea mea il salveaza pe el si mentalitatea lui ma salveaza pe mine. Ne completam unul pe celalalt.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 644 - 20 decembrie 2016. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Etichete: film, mel gibson, divertisment, razboi

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.