Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

galerie home devotional

Rolul creștinilor evanghelici din SUA în alegerea lui Donald Trump

Unul dintre grupurile care l-au ajutat pe Donald Trump sa ajunga la Casa Alba este cel evanghelic. Iata datele. Pentru Trump au votat 81% dintre votantii evanghelici albi. Este un rezultat mai bun decat in cazul lui George W. Bush si Mitt Romney. Pentru Clinton au votat 16% dintre evanghelicii albi. In 2012, Mitt Romney a primit 78% si Donald Trump 81%. Diferenta este de 3%. Este mult.

David Brody: Asa este. Daca ne uitam la date, vedem ca 81% a votat pentru Trump si 78% pentru Romney. De asemenea, Obama a obtinut mai multe voturi de la evanghelici decat Clinton. Trump a obtinut cu 8 puncte mai mult din partea evanghelicilor. Mai avem date. Repet, acestea sunt datele cu privire la evanghelicii albi. In Florida, 85% dintre evanghelicii albi au votat pentru Trump. Acest rezultat depaseste 81%.

David Brody: In Forida 85% si in Carolina de Nord 82% dintre evanghelicii albi au votat pentru Trump. Trump a trebuit sa castige in aceste doua state de o importanta majora.

Dupa parerea ta, se poate spune ca Trump a ajuns la Casa Alba datorita evanghelicilor?

David Brody: Sunt de parere ca da. Mai mult, datorita lor a fost nominalizat. Iti amintesti, martea am vorbit despre Carolina de Sud si despre alte state care l-au votat. El i-a castigat pe evanghelici. Datorita lor a fost nominalizat. Am spus ca el a trebuit sa obtina 80% din voturile evanghelicilor ca sa castige alegerile. Si iata, a obtinut 81% din voturi.

Donald Trump a dat multe motive evanghelicilor ca sa se prezinte la vot. Curtea Suprema, de exemplu. Donald Trump a promis ca va numi in functie niste judecatori conservatori la Curtea Suprema. Este important. Vom vedea pe cine va numi in functie. A facut o lista cu vreo zece nume. El va lua acea decizie foarte repede.

David Brody: Vreau sa precizez ceva. Ai spus ceva important. El a promis acele nume, ce a fost fara precedent. Acest fapt i-a ajutat pe evanghelici sa se hotarasca sa aiba incredere in el si ca va proceda in mod corect.

El a spus ca este pro-viata. El si Hillary Clinton au avut o pozitie diferita in acest sens. Cred ca evanghelicii si cei neevanghelici au spus ca nu pot fi de acord cu avortul in faza avansata a sarcinii.

David Brody: In cazul ultimei dezbateri, Donald Trump a explicat procedura avortului prin nastere partiala, intr-o dezbatere la nivel national. A fost o premiera. Nici Reagan, nici Bush, nici Romney nu au facut-o. A fost impresionant.

Sa vorbim despre Mike Pence. El vine din cercuri importante de evanghelici. Am vorbit cu el cu o saptamana inainte de alegeri. El a avut o Biblie cu el in timpul campaniei. Acest fapt a vorbit despre caracterul sau.

David Brody: A fost un gest important. Acesta este motivul pentru care Donald Trump a reusit sa convinga evanghelicii sa voteze. Nu cred ca ar fi obtinut 81% fara Mike Pence. Poate ar fi obtinut 75% sau 78%. Daca ne uitam la situatia din Florida si Carolina de Nord, fara Mike Pence rezultatele ar fi fost mai slabe. Astfel, s-a obtinut victoria in acele state.

S-a vorbit despre faptul ca multi republicani au venit acasa in ultimele doua saptamani sa voteze pentru Donald Trump. Cred ca Mike Pence a convins crestinii sa il voteze cu incredere pe Donald Trump. Nu e vorba doar de Mile Pence. Donald Trump s-a inconjurat cu multi oameni respectati din cercurile crestine, precum Mike Huckabee, Ben Carson si altii.

David Brody: Cred ca Mike Huckabee si Ben Carson vor face parte din administratia Trump, poate Ben Carson in domeniul sanatatii, serviciilor sociale sau educatie. Despre Mike Huckabee se spune ca va fi seful administratiei Trump. Este interesant. Vom vedea.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 645 - 27 noiembrie 2016. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Etichete: alegeri, sua, trump

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.