Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

galerie home devotional

In apararea drepturilor Israelului - Trump si ambasada americana in Ierusalim

Mai bine de 250 lideri ai organizatiei Christians United for Israel se afla in aceasta saptamana la Washington. Ei indeamna Congresul sa sustina statul evreu. Este un raspuns direct la rezolutia recenta a ONU impotriva asezarilor din Israel. Christians United impulsinoneaza legislatorii sa adopte legi in urma carora rezolutia sa isi piarda efectul. Administratia Obama a permis aprobarea rezolutiei. Prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu a spus ca rezolutia ONU este scandaloasa. Fondatorul si presedintele John Hagee a transmis un mesaj clar premierului Netanyahu.

John Hagee: Domnule prim-ministru, in aceasta seara Christians United for Israel a raspuns chemarii. 3.3 milioane de crestini sprijina Israelul si poporul evreu.

Christians United for Israel vrea, de asemenea, ca Congresul sa-l convinga pe presedinte sa mute ambasada SUA din Israel la Ierusalim.

Inainte de a prelua functia, echipa de tranzitie a lui Trump cauta un loc unde sa mute ambasada in Ierusalim. Prin aceasta mutare ar implini una dintre promisiunile facute in timpul campaniei electorale.

In timpul campaniei sale, Trump a promis sa mute ambasada SUA din Tel-Aviv la Ierusalim. Directorul sau campanie, Kelly Anne Conway a repetat acea promisiune si a spus ca este o prioritate pentru Trump. Fostul ministru de finante al Israelului Yair Lapid a spus ca promisiunea lui Trump de a muta ambasada SUA este o idee excelenta.

Yair Lapid: Era si timpul. Ne aflam in capitala Israelului.

Chris Mitchell: El a spus o intamplare cu privire la vizita recenta a presedintelui Obama in Israel.

Yair Lapid: Imi aduc aminte, cu putin timp in urma, la inmormantarea lui Simon Peres, Casa Alba a emis o declaratie in care scria ca presedintele era la Ierusalim, dupa care au modificat-o, pentru a nu aparea Ierusalimul ca si capitala a Israelului. Aceasta s-a intamplat in Ierusalimul de Vest, nu in cel de Est. A fost un gest absurd.

Nicio tara din lume nu recunoaste Ierusalimul drept capitala a Israelului. Un oficial de la Departamentul de Stat a spus pentru stirile CBN: „De la fondarea Israelului, administratiile ambelor partide au mentinut o politica solida de a nu recunoaste suveranitatea niciunui stat asupra Ierusalimului. Noi ramanem dedicati acestei politici pe termen lung.” In 1995, Congresul din SUA a adoptat „Jerusalem Embassy Act”, care ordona mutarea ambasadei SUA de la Tel-Aviv, la Ierusalim. Pana acum, fiecare presedinte a evitat mutarea, invocand motive de securitate si semnand un act de scutire. Nu toata lumea ar fi fericita daca ambasada s-ar muta.

Itamar Rabinovich: Israelul ar fi fericit, insa arabii si palestinienii nu. S-ar putea lasa cu revolte si violente.

Unii sunt de parere ca mutarea ar trebui sa aiba loc in contextul mai amplu al unui tratat de pace israeliano-palestinian. Altii cred ca Ierusalimul este capitala eterna si indivizibila a Israelului. Intre timp, multi spun ca, daca mutarea va avea loc vreodata, Trump e cel care va reusi s-o faca.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 654 - 29 ianuarie 2017. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Etichete: israel, crestini, ierusalim, trump, ambasada

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.