Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

galerie home devotional

O femeie crestina, victima a unui atac terorist, si-a iertat atacatorii palestinieni

Marike Weldman a parasit Olanda si s-a mutat in Ierusalim in urma cu aproape 40 de ani, cu scopul de a adopta copii arabi. Viata ei s-a schimbat brusc cand autobuzul in care se afla a fost atacat.

Marike Weldman: Nu am avut bani, nu am avut nimic, decat promisiunea lui Dumnezeu din Psalmul 10 sa am grija de orfani. Asa am fondat caminul, prin credinta. Am inchiriat o casa si am decorat-o. Apoi au venit copiii. Timp de 32 de ani am fost o mama adoptiva. Am avut 20 de copii de-a lungul anilor, nu au trait cu totii in acelasi timp in camin. Unii au stat o perioada mai lunga, iar altii o perioada mai scurta.

Viata ei s-a schimbat brusc, cand doi barbati au urcat in acelasi autobuz in care se afla si ea. Autobuzul cu care mergea si Marike s-a oprit in acest colt. Doi palestinieni dintr-un cartier din apropiere s-au urcat in autobuzul cu numarul 78 si au inceput sa injunghie si sa ii impuste pe pasageri. In urma atacului au murit trei israelieni.

Marike Weldman: Mi se pareau suspiciosi. M-am intrebat de ce i-a lasat soferul autobuzului sa urce. Cei doi teroristi au inceput sa urle. Unul avea un pistol, iar celalalt un cutit. Barbatul care avea un cutit a sarit la mine si a inceput sa ma injunghie in umar, in piept si in maini. Celalalt terorist s-a dus in spatele autobuzului si a inceput sa impuste. Oamenii au inceput sa urle. In timp ce teroristul m-a injunghiat, am repetat in limba mea: „Doamne Isuse!”. Am spus in olandeza: „O, herre Jesus!”. M-am protejat cu mainile mele si am tacut. Am stat in colt. La un moment dat s-a oprit si a mers in spatele autobuzului si a continuat sa injunghie alti oameni. Deodata, am auzit un zgomot, s-a spart sticla. Usile s-au deschis si astfel am putut iesi.

Marike a iesit din autobuz sangerand si in stare de soc, insa a reusit sa opreasca o masina, iar soferul a dus-o la o ambulanta. In urma injunghierilor a avut sase plagi si colaps pulmonar. Multi dintre copiii pe care i-a avut in grija au vizitat-o la spital, dar nu au vrut sa fie intervievati in fata camerelor de filmat.

Marike Weldman: Primele intrebari ale copiilor au fost: „Mama, acum ne urasti?”, „Urasti arabii?” Copiii mei sunt arabi. Intrebarile lor m-au uluit. I-am intrebat pe copii cum imi pot pune astfel de intrebari. Am o chemare de a sluji arabii, sigur ca nu ii urasc.

Marike a mers mai departe si l-a iertat pe barbatul care a injunghiat-o. Copiii ei i-au spus ca asta nu are niciun sens.

Marike Weldman: Mi-am spus ca nu are niciun sens sa iert asa o persoana. Apoi m-am gandit ca Domnul nostru, Tatal nostru Ceresc ne-a iertat prin Domnul Isus. Iertarea este o alegere. Am ales sa iert. Dupa aceea, Dumnezeu te ajuta. Acesta este harul Sau. Aceasta intamplare oribila m-a apropiat de Domnul. El s-a dovedit a fi un Dumnezeu minunat. Noi slujim unui Dumnezeu minunat. El este asa de bun.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond Crestin 658 - 26 februarie 2017. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Etichete: israel, palestina, terorism, atentat, misionar, victima, iertare

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.