Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Ajutor pentru refugiatii din Africa pentru a scapa de saracie

Inceperea scolii intr-un oras nou poate fi descurajator, mai ales daca e in celalalt capat al lumii. La varsta de sapte ani, Louisa Irankunda si familia ei au parasit Africa si s-au stabilit in Des Moines, Iowa, SUA.

Louisa Irankunda: Cand am venit aici, toti erau diferiti, se comportau diferit cu mine, ma simteam exclusa. Nu stiam unde e America. Auzisem doar ca e minunata si ca banii cresc in copaci.

Louisa nu vorbea limba engleza si i-a fost greu sa se integreze.

Louisa Irankunda: A fost foarte greu. Am fost hartuita. Cand am venit aici, nu aveam par pentru ca mi-au spus sa il rad.

Nancy Mwirotsi este de origine africana si traieste in Des Moines. Ea a observat cum se zbat refugiatii, mai ales fetele tinere.

Nancy Mwirotsi: Am inteles ca trebuie sa infiintez un program unic ca sa ajut fetele ca sa stie ca ii sustinem.

Dupa ce a infiintat un curs de dans, a observat o schimbare de atitudine.

Nancy Mwirotsi: Am inceput sa lucrez cu studenti refugiati si am inteles ca avem o mare oportunitate de a influenta studentii cu venituri mici.

Dupa acest mare succes, a cautat alte cai pentru a da putere copiilor. Atunci, Dumnezeu i-a pus pe inima programarea.

Nancy Mwirotsi: Am avut aceasta ambitie de a-i invata pe copii cum sa faca programare, dar nu aveam o incapere. Dumnezeu este bun. Cand El iti da o sarcina, iti da si mijloacele pentru a implini acea sarcina.

Ea a gasit o biserica care sa gazduiasca orele si un voluntar in domeniul informaticii care sa predea programul pe care ea l-a numit PI 151, in cautarea inovatiei.

Nancy Mwirotsi: Incercam sa vedem cum sa ii invatam pe acesti copii ca sa nu avem asa de multi copii care cresc in saracie. Daca esti sarac si nu ti se da o oportunitate, ramai in saracie. Si atunci ce se intampla cu acei copii?

La ore pot veni atat fete cat si baieti. Fiecare student vine dintr-o tara africana distrusa de razboi. Acum zece ani, unii dintre acesti copii nu vorbeau nici macar engleza, insa acum datorita programului PI 151, acesti copii de 15, 16 si 17 ani invata cum sa construiasca roboti si sa isi faca propriul site. Nu este usor sa gazduiesti un astfel de program gratis timp de un an. Ei se bazeaza pe donatii pentru tot, de la calculatoare la profesori si la obstacole neasteptate. In ciuda dificultatilor, credinta lui Nancy a ramas neclintita.

Nancy Mwirotsi: Cand Dumnezeu iti arata o nevoie, El vrea sa actionezi in acea privinta. El spune sa intampini acea nevoie. Atata timp cat Il ascult, El este alaturi de mine. Vom lupta pentru ca fiecare copil pe care il cunoastem sa primeasca o oportunitate.

In urma acestei lupte au aparut multi studenti care nu credeau ca vor absolvi liceul si, totusi, au primit o bursa la facultate.

Bonito Ndayishimiye: In cativa ani, voi obtine o diploma de facultate in domeniul informaticii. Ma fascineaza, vreau sa vad cum functioneaza un calculator, si sa ajut si pe altii.

Statul Iowa i-a oferit lui Bonito o bursa si astfel, a devenit primul membru al familiei sale care merge la facultate.

Bonito Ndayishimiye: Nu m-am asteptat la asa ceva. Insa, iata-ma aici.

Aceasta nu este singura poveste de succes.

Louisa Irankunda: Am invatat cum sa programez si cum sa folosesc CSS si HTML, si am construit un site pana acum. Stiu ca Dumnezeu a fost alaturi de mine, si ca va intampina mereu nevoile mele.

Louisa are doar 15 ani, insa, cunostintele din prezent o pot ajuta sa aiba un salariu mai mare de 1.500 de dolari. Datorita programului PI 151, copiii care candva se simteau respinsi si nu puteau comunica cu semenii lor, acum au un viitor promitator.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 662 - 26 martie 2017, pe canalul Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Etichete: imigranti, refugiati, ajutorare, ajutor umanitar, africa

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.