Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Raspandirea Evangheliei in Taiwan

Langa raul Yangtze traieste o natiune insulara mica, cu o cultura si oameni unici. Datorita traditiilor, Taiwanul este un loc preferat de turisti. Budismul si taoismul sunt principalele religii ale Taiwanului. Multi tineri cred ca acei dumnezei le pot da pace interioara si succes la locul de munca si acasa.

Ting Van Hofwegen: Majoritatea oamenilor care merg la templu, cauta noroc.

Templele din Taiwan sunt pline de talismane magice, forme fascinante si simboluri traditionale. Este greu sa gasesti biserici in partea de nord-est a insulei. Crestinismul aproape ca nu exista. Din cei 23 de milioane de locuitori ai Taiwanului, 6% sunt crestini, 28% sunt budisti, iar mai putin de 3% sustin ca nu apartin niciunei religii. Acesti crestini americani sunt in miscare. Misiunea lor este sa ii introduca pe taiwanezi lui Hristos. Richard Robert si sotia lui Jessie s-au mutat in Taiwan din Georgia, America. Cu ocazia primei vizite in 2004, ei au aflat ca unii oameni nu mai auzisera niciodata de Isus.

Richard Roberts: Nu au multe informatii despre Hristos. Nu stiu ca Hristos este Mantuitorul lor si nici cum ii poate mantui.

Dupa ceva munca de cercetare au luat o decizie importanta. Aceea de a infiinta biserici pentru Isus.

Richard Roberts: Sa impartasim Evanghelia in case, in scoli, in biblioteci, oriunde, in parcuri, sa impartasim Evanghelia. Oamenii sa Il vada pe Isus prin ei.

Roberts s-a imprietenit cu localnicii spunandu-le de Isus. El si o echipa de crestini americani au calatorit dintr-un loc in altul ca sa recruteze mai multe ajutoare.

Richard Roberts: Ei pot preda engleza, pot impartasi Evanghelia, ei pot vorbi despre credinta lor, se pot imprieteni cu copiii si adolescentii locali. Speram ca dupa ce s-au incheiat prietenii, ei ii vor aduce in bisericile pe care noi le infiintam in acelasi timp.

Fiica lui Richard Il slujeste cu entuziasm pe Isus in Taiwan.

Sarah Yang: Sunt asa de fericita si asa de multumitoare parintilor mei ca ne-am mutat aici si am devenit misionari. In fiecare zi cand ma scol dimineata, anticipez diversele lucruri pe care le face Dumnezeu in viata noastra.

Treptat, taiwanezii merg la biserica. Pentru multi dintre ei, Isus apartine Occidentului. Unii americani si-au parasit casele ca sa faca parte din misiune.

Lisa Buice: Eu sunt din Georgia si am simtit chemarea lui Dumnezeu sa slujesc poporul asiatic. Imi place aici, imi place cultura, imi plac oamenii.

Lisa si echipa ei se joaca des cu copiii si mananca impreuna cu ei. Copiii se distreaza mereu. Cu timpul, biserica a inceput sa aiba teluri mai mari. Au inceput sa recruteze studenti din facultatile si universitatile din SUA. Studentii americani au fost inspirati de familia Roberts. Ei cred ca Domnul le-a dat aceasta lucrare pentru scopuri speciale.

Scott Lusher: Dumnezeu mi-a dat un vis, sa merg cu biserica in Taiwan. Astfel, am venit in Taiwan. Nu ar fi fost intelept sa nu vin.

Personalul intelege ca aceasta este o oportunitate pentru taiwanezi sa auda despre Isus.

Violet Spain: Evanghelia este foarte importanta aici pentru ca oamenii sunt rataciti. Ei fac fapte bune pentru ca ei cred ca astfel vor ajunge in cer. Insa, fara Isus si fara acceptarea lui Isus drept Mantuitorul lor, nu vor ajunge in cer. Este dureros sa vezi oameni care incearca sa fie buni ca sa ajunga in cer insa, nu va fi asa.

Nimic nu poate inlocui credinta in Domnul si dedicatia pentru lucrare. Pe termen lung, pe langa munca grea si dedicatie, familia Roberts si echipa sunt de parere ca rugaciunea va schimba viata milioanelor de oameni in Taiwan

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 663 - 2 aprilie 2017. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Etichete: crestinism, misionar, evanghelizare, misiune, taiwan

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.