Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Studentii Il gasesc pe Isus in universitatile americane de top

Pentru lucrarile crestine, multe dintre complexele studentesti ar putea sa puna semnul care le interzice accesul. Activistii si administratorii complexelor studentesti acuza, printre altele, grupurile crestine ca nu reusesc sa respecte regulile cu privire la impartialitate.

Matt Bennet: Cred ca aceste complexe studentesti sunt asemenea Uniunii Sovietice de acum odinioara. Ei au biserici ca sa se vada ca libertatea religioasa este respectata, insa in culise incearca sa o suprime si sa o excluda cat se poate de mult.

Matt Bennet a vazut nevoia de influente crestine in universitatile de elita.

Matt Bennet: Cred ca din multe puncte de vedere, de 50 de ani a fost un dezastru. Studentii care au frecventat aceste universitati au fost laicizati. Am efectuat niste cercetari cu privire la universitatile cele mai importante, primele 20 de universitati si cu privire la liderii in guvern, afaceri, educatie si media. Aproape doua treimi dintre ei au frecventat acele universitati de elita.

In 2011, el a infiintat organizatia Christian Union, Uniunea Crestina, care se ocupa de scolile unde studiaza viitorii lideri ai natiunii. Este vorba de zece filiale ale universitatilor care includ universitatile de top.

Matt Bennet: Daca vrem sa schimbam mentalitatea natiunii, trebuie sa influentam acesti oameni si sa le slujim. Aceste complexe studentesti ne-au facut o mare favoare, au adus laolalta pe cei mai ambitiosi viitori lideri din tara. Noi trebuie doar sa le spunem de Isus Hristos, si sa facem ucenicie cu ei in Domnul.

Organizatia Christian Union a fost refuzata de liderii universitatilor, asa cum s-a intamplat altor grupuri crestine in complexe studentesti laice. Mai exista o abordare mai agresiva pentru a face fata discriminarii. A spus clar conducerii universitatilor ca nu va da inapoi, si nici nu va pleca.

Matt Bennet: Cand procedezi in acel fel, conducerea universitatii te va respecta mai mult pentru ca stiu ca nu pot infrange, indiferent de circumstante.

Aceasta abordare radicala a avut succes in universitati, insa crestinii s-au opus din cauza pozitiei agresive. Drept raspuns, el arata spre apostolul Pavel.

Matt Bennet: Trebuie sa avem o atitudine ferma. In timpul calatoriilor sale, apostolul Pavel, indiferent unde s-a dus, au avut loc revolte sau miscari de trezire. In urma vestirii Evangheliei, ne confruntam mereu cu reactii. Trebuie sa ne asteptam la astfel de reactii, sa le consideram reactii obisnuite si sa nu ne temem de ele. Din cand in cand vor avea loc revolte.

Cand Universitatea Princeton a refuzat sa recunoasca organizatia Christian Union, atunci el s-a inspirat din strategiile unor grupuri laice cu influenta si a angajat o organizatie pentru apararea drepturilor civile.

Matt Bennet: Ei au scris o scrisoare presedintelui Universitatii Princeton. Au primit raspuns in trei zile prin care le-a dat dreptate. Au procedat corect si suntem multumitori pentru asta. Au facut in trei zile ce nu ar fi facut pentru noi in trei ani.

Eforturile sale au generat un raspuns pozitiv din partea studentilor care au cautat mai mult decat realizare academica.

Clay Cromer: Acesti studenti tanjesc in adancul sufletului lor dupa Dumnezeu ca toti altii. Este greu sa fie aproape de Dumnezeu cand alearga dupa succesul lumesc. Asa cum a spus Augustin, inimile noastre sunt create pentru Dumnezeu si isi vor gasi linistea doar in Dumnezeu.

Clay Clomer este directorul filialei Yale in cadrul Christian Union. El spune ca desi suna incredibil, studentii Il cunosc pe Domnul in universitatile de top.

Clay Cromer: Adesea vin studenti aici si inteleg ca nu mai sunt cei mai buni din oras sau din tara, sunt multi ca ei. In timp ce oamenii se lupta cu astfel de probleme, se pot concentra pe nevoile pe care le au, care sunt pentru Domnul.

Kenneth Kiambati: In timpul studiului biblic am vazut lumina in cineva. Am urmarit modul in care a vorbit si a citit Biblia si am vazut ca i-a placut si a crezut in Biblie. Am vazut ceva autentic. Am stiut ca el stie ceva ce eu nu stiu si are ceva ce eu nu am.

Dupa scurt timp, pe podeaua camerei din caminul studentesc, L-a rugat pe Domnul sa il reinnoiasca.

Kenneth Kiambati: Dumnezeu m-a intampinat acolo. El a ridicat vina si greutatea de pe mine, si am simtit o bucurie si o pace pe care nu o simtisem niciodata. Am stiut ca ma aflu in prezenta Celui care este mai mult ca mine.

In atmosfera competitiva, riguroasa si stresanta a universitatilor de top, tinerii au parte de o libertate pe care o pot primi doar de la Hristos. Cu ajutorul grupurilor ca Christian Union. ei pot creste in credinta si pot raspandi influenta lui Dumnezeu in intreaga lume.

Kenneth Kiambati: Duhul meu zace incarcerat, legat in pacat si in intunericul naturii. Cu o raza, cu o lumina arzatoare, am trezit inchisoarea.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 664 - 9 aprilie 2017. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Etichete: sua, studenti, universitate, princeton, christian union, yale

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.