Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Lucrări de restaurare la Biserica Sfântului Mormânt

Aceasta structura este ediculul care, conform multor pareri, a fost construita peste mormantul lui Isus. Este restaurata dupa ani de neglijenta.

Antonia Moropoulou: Biserica Sfantului Mormant este conservata. Acesta e un mare rezultat in aceasta faza a proiectului.

Profesorul Antonia Moropoulou coordoneaza proiectul.

Antonia Moropoulou: Acum vom folosi suruburi si dibluri pentru a reajusta lespezii din marmura pe mortar si ciment. Prin aceasta interventie vom asigura integritatea structurala.

National Geographic a documentat pentru prima data restaurarea anul trecut, pentru o emisiune de televiziune. Aceasta e placa de marmura care a fost indepartata prima data dupa mai bine de 200 de ani. Sub acea placa au gasit o lespede de pe vremea cruciadelor si sub ea un mormant din primul secol, despre care multi cred ca ar fi fost mormantul lui Isus. Multi considera Biserica Sfantului Mormant ca fiind locul unde Isus a fost ingropat si unde a inviat, iar altii sunt de parere ca invierea a avut loc in Mormantul din Gradina aflata in apropiere. Indiferent care dintre locatii este autentica, aceasta lucrare va conserva biserica in anii ce vor urma.

Antonia Moropoulou: A trebuit sa deschidem Sfantul Mormant ca sa il izolam de sol, ca sa il protejam.

Theodoros Mavridis: Acest numar, S3 E14 este din aceasta parte a monumentului.

Restaurarea este ca si cum ai compune un puzzle. Conservatorul Theodoros Mavridis explica modul in care reconstruiesc lespezii din marmura care inconjoara ediculul.

Theodoros Mavridis: In aceste gauri punem bastoane din titan intre cele doua bucati. Umplem gaura cu material adeziv. Asamblam cele doua bucati. Apoi trebuie sa asezam bucata de piatra in pozitie verticala pentru ca greutatea din partea superioara sa exercite presiune si sa confere stabilitate bucatilor de piatra asamblate.

Pentru cei care lucreaza la proiect, aceasta nu este munca, ci o bucurie. Ce ati simtit cand s-a deschis mormantul?

Antonia Moropoulou: A fost minunat. Cand am lucrat la mormantul lui Hristos, am simtit ca nu lucram doar la un monument. Este vorba de mesajul invierii, de sperantele si rugaciunile milioanelor de oameni. Acolo te simti in cel mai viu loc din lume.

Theodoros Mavridis: Mama si bunica mea sunt foarte mandre de mine. Ma bucur in fiecare zi cand vin aici. Dupa terminarea proiectului voi fi mai fericit ca niciodata.

Se asteapta ca proiectul sa se finalizeze pana la Pasti.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 664 - 9 aprilie 2017. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Etichete: israel, biserica, ierusalim, arheologie, isus, restaurare

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.