Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Victoria recenta a lui Erdogan nu e o veste buna pentru crestinii din Turcia

Dupa rezultatele stranse despre care s-a presupus ca au fost obtinute in urma unor inselaciuni, guvernul a pierdut din putere, iar presedintelui turc Erdogan i s-a transferat puterea executiva dupa care a tanjit, dupa ce pozitia sa a fost amenintata de o lovitura de stat.

Aykan Erdemir a lucrat in Parlamentul Turciei pana in 2015.

Aykan Erdemir: Problema este ca exista acuzatii, ba mai mult, dovezi conform carora alegerile au fost fraudate. Au avut loc sute de cazuri de falsificare a voturilor. Este mai scandalos ca regulile votului au fost schimbate de Inalta Comisie Electorala dupa ce scrutinul a inceput, fiind o dovada evidenta stanjenitoare pentru guvern.

Erdemir un turc musulman si-a dedicat cariera pentru apararea drepturilor grupurilor de minoritati din tara sa, printre care apararea drepturilor crestinilor si evreilor. Daca referendumul va ramane valid, Erdogan va primi putere executiva, legislativa si judiciara. Conform lui Erdemir, situatia crestinilor din tara care au fost deja supusi represiunii si persecutiei, se va inrautati. In discursul sau, Erdogan a recurs la instigare religioasa, acuzand Occidentul ca a pornit o cruciada impotriva islamului.

Aykan Erdemir: El se foloseste de aceste conflicte dintre crestinism si islamism. E o batalie intre cruce si retorica semilunii. Membrii comunitatii crestine si evreiesti se simt amenintati. Ei sunt cetateni ai Turciei si, teoretic, au aceleasi drepturi ca populatia musulmana. Cu toate acestea, presedintele continua sa ii deosebeasca de musulmani.

Nu vin vremuri usoare pentru pastorul american Andrew Brunson. El se afla intr-o inchisoare turca din octombrie. A fost implicat intr-o investigatie legata de terorism, insa nu a fost acuzat in mod oficial.

Aykan Erdemir: Din nefericire, pastorul Andrew Brunson este un pion, un atu pentru Edrogan. In acest caz legea nu este aplicata, este un caz fictiv. Cei care examineaza cazul, vad ca acuzatiile sunt acuzatii false.

Insa votul nu a acordat un mandat clar, dorit de Erdogan. Acum are in minte o alta propunere pentru votanti: reintroducerea pedepsei cu moartea.

Aykan Erdemir: Dupa parerea mea, Edrogan va continua sa intoarca populatia impotriva Occidentului, a crestinilor si a evreilor, pentru ca astfel reuseste sa mobilizeze oamenii. Ii aduce mai multe voturi. El stie ca formula magica intr-o tara majoritar musulmana este instigarea religioasa. Ma ingrijoreaza, deoarece daca Turcia accepta propunerea lui Edrogan cu privire la un al doilea referendum, cu privire la introducerea pedepsei cu moartea, atunci vor avea loc in continuare represalii impotriva liderilor religiilor minoritare.

Turcia a abolit pedeapsa cu moartea in 2004. S-au dus tratative pentru aderarea Turciei la Uniunea Europeana de ani de zile, insa introducerea pedepsei cu moartea poate impiedica aderarea. Insa, in loc sa priveasca spre Occident, aliatul Americii priveste mai mult spre tarile din Orient. Edrogan vrea sa previna eventuale lovituri de stat, dar prin slabirea democratiei in Turcia, el devine din ce in ce mai vulnerabil.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 668 - 7 mai 2017, la Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Etichete: turcia, persecutie, erdogan, referendum, autocrat

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.