Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Speranta pentru refugiatii sirieni din Salonic, in Grecia

In urma cu trei ani, dupa ce mase mari de refugiati si imigranti au venit in Europa, au fost ridicate garduri ca sa retina numarul mare de oameni. Mii de oameni au ajuns in Grecia, care este prima oprire in cadrul Uniunii Europene. Multi dintre ei, precum Yasin Al-Sharif un refugiat sirian in varsta de 29 de ani, asteapta aprobarea ca sa ajunga in Europa Occidentala.

Yasin Al-Sharif: In Siria nu as avea niciun viitor. As vrea sa am un viitor bun. Vreau sa merg in Belgia, insa cred ca va fi dificil. Nu cred ca voi reusi sa ajung acolo.

S-ar putea sa creada ca faci parte din DAESH sau esti un terorist.

Yasin Al-Sharif: Dispretuiesc DAESH-ul. Nu imi place.

Yasin spune ca nu vrea sa aiba nicio legatura cu DAESH, numele arab pentru SIIL. El spune ca gruparea a adus moarte si distrugere in tara lui. Acum locuieste intr-o rulota mica intr-o tabara de refugiati din Alexandria. El spune ca se bucura de vizitele regulate ale crestinilor si conversatiile cu ei. 85% din membrii Bisericii Apostolice din Salonic sunt someri. Desi s-au confruntat cu propriile dificultati din cauza crizei economice din Grecia, ei inca ii ajuta pe refugiatii precum Yasin.

Pastorul Paul Dimitriadis: Am vazut ca sunt oameni cu nevoi in orasul nostru si a trebuit sa actionam. Am simtit ca trebuie sa impartasim dragostea lui Isus si sa facem tot ce ne sta in putinta pentru ei.

Asta inseamna mancare, haine, si alte bunuri pentru refugiati.

Pastorul Paul Dimitriadis: Biserica primeste donatii din intreaga lume. Acesta e ceai verde. Conductele de apa au fost murdare, nu au fost potrivite pentru a transporta apa potabila. Controlorul taberei a spus ca nu este apa potabila pentru refugiati. Nu am stiut ce sa facem. Voi de la CBN ati venit aici si ne-ati intrebat cum ati putea sa ne ajutati, iar noi am spus ca avem nevoie de apa.

Fiecare refugiat de la tabara de refugiati din Alexandria primeste zilnic doi litri de apa timp de o saptamana.

Yasin Al-Sharif: Am fost foarte fericit cand am auzit ca cineva ne va da apa. Va multumesc din suflet.

Pastorul Paul a spus ca apa nu numai ca a binecuvantat refugiatii, dar si biserica pe care o conduce. Astfel, pot castiga increderea administratorilor taberei.

Pastorul Paul Dimitriadis: Astfel, putem continua sa lucram acolo si sa le vorbim de Isus. E ceva uimitor.

Nu numai CBN ci si partenerii sai au furnizat apa potabila pentru refugiatii sirieni din Grecia, dar si apa vie pentru copii: Cartea Cartilor in limba araba. Recent, am facut cunostinta cu copiii refugiati din Salonic, intr-o gradinita pentru refugiati finantata de Alianta Evanghelica a Bisericilor din Salonic.

Magda Petro: Nu stiam ca exista o noua versiune pentru Cartea Cartilor, dar mi-a placut ce am vazut. Cartea Cartilor e o unealta foarte eficienta care poate fi folosita aici, in Salonic. Sunt convinsa ca toata lumea se va bucura de ea.

Este un ajutor oportun pentru refugiatii cu nevoi in Grecia. Distractie, lectii care vor schimba viata copiilor, si bautura vitala pentru familiile lor.

Pastorul Paul Dimitriadis: Dumnezeu a trimis oamenii potriviti. Cand ne-am cunoscut cu cei de la CBN nu v-am cerut nimic, insa voi ne-ati oferit dragostea voastra. Acest fapt confirma modul in care Dumnezeu are grija de nevoile noastre zilnice.

Reportaj difuzat in emisiunea Mapamond crestin 675 - 25 iunie 2017. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Etichete: imigranti, orientul mijlociu, refugiati, grecia

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.