Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Ați auzit de #MeToo? De ce trebuie să luăm în serios această problemă

Milioane de femei recunosc pe rețelele sociale că au fost victime ale unor hărțuiri sau abuzuri sexuale. Aceste victime includ femei ale căror agresori erau lideri creștini sau femei cărora li s-a spus să păstreze tăcerea chiar de liderii bisericii.

Actrița Alyssa Milano a folosit pentru prima dată hashtagul #MeToo (n.t. #ȘiEu) iar de atunci milioane de femei au făcut publice abuzurile prin care au trecut. Ele doresc ca lumea să știe că abuzurile de care este acuzat Harvey Weinstein se întâmplă peste tot în lume.

Beth Moore - liderul unui studiu biblic - a vorbit ani la rând despre abuzurile sexuale la care a fost supusă pe când era doar un copil. Duminică a scris însă despre un lider spiritual care i-a spus când ea avea 25 de ani că lui „nu îi pasă despre abuzurile sexuale” și că „aceste abuzuri îi vor distruge lucrarea”.

De asemenea, și Kay Warren, soția pastorului și autorului Rick Warren, a dezvăluit pe Twitter că a fost victima unui abuz sexual.

Mulți alții subliniază că problema abuzului sexual în biserica creștină globală trebuie rezolvată.

Halee Gray Scott a scris în Washington Post că l-a cunoscut pe Hristos la vârsta de 20 de ani și că a început să fie lider la un grup de tineri din biserică. Ea a lucrat îndeaproape cu pastorul de tineret, care a apărut într-o noapte acasă la ea și a violat-o.

O lecție învățată este că abuzatorii nu sunt întotdeauna oamenii pe care i-am putea suspecta.” a spus ea.

„Povestea mea - și poveștile a nenumărate altor persoane care au fost victimele unei agresiuni sexuale comise de pastori - este o poveste despre cum basmele m-au dezamăgit”, a spus ea. „Frații Grimm ne-au învățat că binele și răul sunt vizibil perceptibil... dar în lumea reală, binele și răul nu sunt atât de evidente cum am vrea să credem”.

Alte femei au povestit online abuzurile sexuale la care au fost supuse de către pastori, lideri spirituali, membri ai familiei sau prieteni care făceau parte dintr-o biserică creștină.

Expertul în abuzuri sexuale Boz Tchvidjian, nepot al lui Billy Graham, spune că el crede că hashtagul #MeToo sporește gradul de conștientizare pe măsură ce femeile își spun public poveștile.

El spune că abuzatorii „nu se pot aștepta ca acuzările să fie trecute cu vederea”.

Tchvidjian, fost procuror, se consultă acum cu organizațiile creștine cu privire la problema abuzului sexual. De mulți ani el a descoperit cazuri de abuzuri în biserica protestantă, subliniind faptul că în bisericile protestante au loc mai multe abuzuri sexuale decât în bisericile catolice.

Tchvidjian speră că campania #MeToo va aduce schimbări majore în cultura noastră. El spune că societatea trebuie să scoată la iveală abuzatorii și crimele lor: „Cei care au rănit și au abuzat trebuie să fie expuși” a adăugat el.

Tchvidjian a mai spus că victimele abuzului care nu au curajul să-și împărtășească poveștile ar trebui să aibă, mai ales în această săptămână când #MeToo este atât de prezent. Aceste victime trebuie să se elibereze, să facă progrese.

„Vreau să mă asigur că ele nu se simt subapreciate sau neiubite”, a spus el.

De asemenea, el spune că puterea „martorilor” nu trebuie ignorată. Povestea lui Harvey Weinstein este un exemplu că mulți oameni - „martori" - care știau despre abuzul producătorului de la Hollywood, dar au ales să se facă că nu văd.

Sunt tragedii care au loc, de asemenea, și în biserici sau organizații creștine. Cei care se simt superiori identinfică persoanele vulnerabile și profită de ele, în timp ce persoanele din jur își întorc privirea sau nu dau importanță agresiunilor.

Cercetările arată că abuzurile se întamplă de multe ori copiilor care nu au împlinit încă vârsta de 18 ani. Una din patru fete și unu din șase băieți vor experimenta o formă a abuzului sexual, iar de cele mai multe ori aceste abuzuri nu vor fi raportate. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că abuzatorii sunt persoane pe care victimele le cunosc sau în care au încredere.

Sursă: CBN News

Etichete: abuz, biserica si societatea, victima, abuz sexual

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.