Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Creștinii iau apărarea musulmanilor Rohingya

Paula Bronstein / Getty Images

Credincioșii din Bangladesh și Pakistan ajută minoritatea persecutată Rohingya, care fuge din Myanmar (Birmania)

Începând cu luna august a acestui an, refugiații Rohingya au fost nevoiți să fugă din Myanmar din cauza persecuțiilor din țara predominant budistă (cunoscută anterior sub numele de Birmania), unde li s-a refuzat cetățenia sau recunoașterea oficială de către guvern.

„Comunitatea musulmană nu este singură în aceste vremuri grele”, a spus Chaudhry Amon Emmanuel, activist creștin și lider de tineret pakistanez. „Noi susținem minoritatea Rohingya pentru că au dreptul la viață. Îndemnăm guvernul din Myanmar să oprească de urgență aceste atrocități”.

Aproximativ jumătate de milion de persoane Rohingya au părăsit Myanmarul și s-au mutat în Pakistan.

Zeci de creștini pakistanezi s-au întâlnit luna trecută în fața Clubului Național de Presă din Karachi pentru a protesta față de tratamentul din Myanmar față de minoritatea majoritar musulmană. Un alt eveniment a avut loc la Islamabad. unde pastorii și liderii creștini s-au unit încercând să ajute la rezolvarea aceste crize.

Asiya Nasir, un politician creștin, a declarat: „Conducerea și comunitatea noastră creștină sunt solidari cu frații și surorile noastre musulmane Rohingya. Rugăciunile noastre sunt cu ei în această perioadă dificilă. Rugăciunile zilnice sunt pentru protecția și siguranța vieților nevinovate. Conducerea creștină din Pakistan solicită comunității internaționale și liderilor drepturilor omului să intensifice eforturile de a salva frații și surorile Rohinya.”

Grupurile creștine, obișnuite cu apărarea proprie împotriva persecuției religioase, au transmis mesaje similare. Sheheryar Shams, președintele Forumului cetățenilor creștini din Pakistan și avocat, a condamnat decizia Myanmar de a clasifica populația Rohingya ca străină și a cerut, în numele comunității creștine, ca guvernul pakistanez să furnizeze grupului protecție și siguranță.

Liga Creștină a Pakistanului a condamnat „tratamentul inuman” al populației Rohingya, spunând: „Susținem frații și surorile noastre în această vreme de persecuție. Îndemnăm conducerea mondială să se unească și să pună capăt acestor atrocități.”

Desigur, Pakistanul are propria istorie a persecuției împotriva credințelor minorităților, inclusiv a creștinilor. După cum un comentator a scris: „Pakistanul nu se poate aștepta la toleranță din partea Myanmarului din moment ce el însuși nu este tolerent cu minoritățiile din propria țară”.

În timpul acestui exod, Bangladesh a primit cea mai mare parte a persoanelor Rohingyas care a plecat din Myanmar. Începând cu luna august, aproximativ 400.000 din cei 1 milioan de persoane Rohingya au fugit în Bangladesh. ONU a descris această persecuție militară drept „o încercare de exterminare etnică”.
Departamentul de Stat al SUA a anunțat săptămâna aceasta că, de asemenea, intenționează să semjnaleze în mod oficial represiunea împotriva minorității Rohingya ca fiind eliminarea etnică, ceea ce ar putea impune noi sancțiuni împotriva Myanmarului.

Asociația World Vision a furnizat hrană minorității Rohingya în Rakhine, dar echipa a evacuat țara după 25 august, când violențele au început. ONG-urile străine nu mai sunt permise în zonă.

De atunci, grupul de ajutor evanghelic a solicitat permisiunea guvernului din Bangladesh de a acorda asistență suplimentară refugiaților. „Ar trebui să se întâmple de ambele părți ale frontierei, dar vrem să începem de partea noastră a frontierei, unde suntem în prezent”, a declarat Fred Witteveen, directorul World Vision din Banglades.

Potrivit Christian Solidarity Worldwide, creștinii (mai puțin de 1% din populația din Bangladesh)încearcă să-și asume rolul, împreună cu Consiliul Bangladesh-Buddhist organizând mitinguri în numele Rohingya. Echipa medicală creștină non-profit în domeniul sănătății publice are personal la fața locului în localitățile de refugiați. Ei lucrează pentru a lupta împotriva izbucnirii bolilor.

Arhiepiscopul din Dhaka, capitala Bangladeshului, a vizitat refugiații în luna septembrie, iar Papa Francisc, un susținător activ vocal al Rohingya, va vizita Bangladesh și Myanmar în această toamnă. De asemenea, asociația caritabilă catolică Caritas s-a aflat pe teren în Bangladesh în ultima lună.

În timp ce majoritatea populației Rohingya este musulmană, cel puțin 165 de familii sunt creștini, spune un reprezentant al unei organizații creștine care lucrează în Myanmar, care a cerut CT să nu fie identificate din cauza pericoleleor din regiune.

„Armata și persoanele budiste din Rakhine urăsc minoritatea Rohingya, astfel că aceste familii de creștini sunt vizate din cauza etnicității lor și nu neapărat din cauza convertirii lor la creștinism”, a declarat reprezentantul pentru CT.

Majoritatea familiilor creștine Rohingya au fugit în Bangladesh, unde organizația a închiriat teren pentru comunitate și le-a oferit adăpost și mâncare.

Violența din motive etnice și religioase nu sunt o noutate, din păcate, în Myanmar. În 2004, CT a scris despre regimul brutal represiv care persecută creștinii și alți minorități. De asemenea, CT a scris și despre genocidul contemporan asupra femeilor.

Sursă: Christianity Today

Etichete: persecutie, rohingya, pakistan

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.