Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Religia care glorifică inteligența artificială e pe cale să apară

Pixabay

Fostul inginer al companiilor Google și Uber, Anthony Levandowski, dorește să creeze o nouă religie numită „Way of the Future”. El spune că aceasta are ca scop „crearea unei zeități bazate pe inteligența artificială pentru binele societății”.

Potrivit Backchannel, fostul inginer Google și Uber, Anthony Levandowski, a depus documentele la statul California în 2015 pentru a întemeia „Way of the Future”, o corporație religioasă non-profit dedicată adorării Inteligenței Artificiale (IA).

Misiunea acestei biserici, conform documentelor obținute de Backchannel, este „să dezvolte și să promoveze crearea unei divinități bazate pe inteligența artificială, iar prin înțelegerea și închinarea la acest dumnezeu, societatea să fie îmbunătățită”.

Documentele arată că Levandowski este CEO și președintele corporației „Way of the Future”.

Fostul inginer la companiile Google și Uber este unul dintre tinerii genii în robotică și tehnologie din Silicon Valley, unde și-a construit o carieră de prestigiu lucrând la dezvoltarea autoturismului independent, care a ieșit în evidență în ultimii ani prin diverse scandaluri de furt de brevete.

Cu toate acestea, se știe puțin despre interesul său pentru crearea acestei religii.

Candi Cann a scris diverse lucrări religioase și predă religia comparativă la Universitatea Baylor. Ea a declarat că din punct de vedere istoric, inițiativa spirituală a lui Levandowski nu este neapărat ciudată.

„Cred că ideea lui Levandowski este o religie pe care mulți americani o vor adopta”, a spus Cann pentru revista Seeker.

„Biserica lui Isus Hristos și a Sfinților din Zilele din Urmă sau mormonii și Biserica Scientologică au luat naștere, de asemenea, în America. Ambele sunt focalizate asupra credinței în modernism. Mormonii cred în planete și în viața extraterestră. Scientologia pune un accent deosebit pe terapie și pe viziunea psihologică asupra lumii, care este o credință destul de modernă și înaintată”.

Cred că această religie se aseamănă cel mai mult cu hinduismul, în care zeitățile pot fi găsite pe Pământ.” a mai adăugat ea.

Levandowski a fost acuzat că a furat documente din interiorul companiei Google pe când lucra acolo ca inginer și a folosit ulterior informațiile la crearea propriului autovehicul. Mașina modernă a fost mai apoi vândută companiei Uber pentru 680 de milioane de dolari.

Uber neagă atât cunoașterea presupusului furt al lui Levandowski cât și faptul că tehnologia Google are vreo legătură cu autovehiculul acum al lor, Waymo.

Levandowski a fost concediat și de Uber în luna mai a acestui an, susținând că nu cooperează cu activitatea juridică a companiei.

Un fost prieten și coleg al lui Levandowski, a oferit câteva informații despre opiniile viitorului lider al bisericii focalizate pe roboți și pe inteligența artificială.

„El mereu a avut convingerea că roboții vor prelua puterea lumii. Crearea acestei religii poate fi motivată de faptul că el dorește să ajungă să controleze lumea, iar acest lucru poate fi făcut cu ajutorul roboților.”

Cann a spus că este important să reținem că orice speculație despre motivația lui Levandowski privind „Way of the Future” se bazează doar pe declarația documentului depus la statul California.

„Pentru mine, această religie este mai degrabă un nou model, din care ar putea apărea noi practici religioase”, a spus Cannu Seeker.

„Nu pare a fi o religie, ci mai degrabă o nouă viziune asupra lumii religioase.”, a subliniat ea.

Noua religie a lui Levendowski apare în mijlocul avertismentelor apocaliptice cu privire la pericolele inteligenței artificiale ale experților în tehnologie și știință precum Elon Musk și Stephen Hawking.

În urmă cu câțiva ani Musk a sugerat că investește mult în inteligența artificială, pe care o consideră o amenințare majoră pentru omenire.

„Cu inteligența artificială se va întâmpla același lucru ca în toate acele povești despre o persoană cu o pentagramă și apă sfințită. Acea persoană e sigură că poate controla demonul, însă nu poate. Prin inteligența artificială, invocăm demonul.” a spus fondatorul Tesla și SpaceX.

Sursă: Evangelical Focus

Etichete: inteligenta artificiala

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.