Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

60.000 de participanți la un marș de extremă dreaptă în Polonia

Autor: Radu Pădure

Zeci de mii de oameni s-au alăturat marți la un marș naționalist în Varșovia, organizat de Ziua Independenței Poloniei.

Participanții la manifestație au scandat sloganuri religioase precum „Dumnezeu, onoare, țară”, iar câțiva au cântat inclusiv versuri rasiste precum „Polonia pură, Polonia albă”.

Un contra-protest anti-fascist a atras aproximativ 2.000 de persoane în paralel.

Poliția a estimat că 60.000 de persoane au participat la marșul principal. Manifestația a atras agitatori de extremă dreaptă din alte părți ale Europei, inclusiv Tommy Robinson din Marea Britanie și Roberto Fiore din Italia.

Kamil Staszalek, în vârstă de 30 de ani, a declarat că a participat la marș pentru a „onora memoria celor care au luptat pentru libertatea Poloniei”. „Aș spune că unii participanți au opinii extreme, poate chiar 30% din cei care au mărșăluit, însă 70% se plimbă pașnic, fără să strige sloganuri fasciste”, a declarat el agenției de știri AFP. Susținătorii partidului de guvernământ conservator al Legii și Justiției (PiS) au participat la marșul anual care se desfășoară alături de alte evenimente.

Ministrul polonez de interne Mariusz Blaszczak a numit evenimentul o „vedere frumoasă”.

„Suntem mândri că atât de mulți polonezi au decis sa ia parte la această sărbătoare cu ocazia Zilei Independeței”, a spus el.

Andy Eddles, profesor de limbă engleză care locuiește în Polonia timp de 27 de ani, a declarat că a fost „șocat că li s-a permis să demonstreze în această zi”. „Este vorba despre aproximativ 60.000 de huligani de fotbal, care în mare parte denaturează patriotismul”, a declarat pentru AFP bărbatul de 50 de ani, care s-au alăturat manifestației contra-protestului. „Pentru mine, este important să susținem coaliția antifascistă și să susținem colegii democrați care sunt sub presiune în Polonia”, a spus el.

Manifestanții naționaliști au purtat steaguri poloneze și au aruncat cu bombe de fum roșii.

Pawel, de 21 de ani din orașul Rzeszow din sudul țării, a declarat pentru AFP că „această manifestație este specială deoarece religia este importantă pentru țara noastră și nu vrem islamizarea Europei sau mai ales a Poloniei”.

Alte evenimente au avut loc în oraș cu ocazia Zilei Independeței, sărbătoare care marchează recâștigarea independenței Poloniei după 123 de ani după ce a fost ocupată de Rusia Țaristă, Prusia și Imperiul Austro-Ungar. O ceremonie oficială a fost găzduită de președintele Andrzej Duda. Toți foștii președinți ai Poloniei au participat la acest eveniment, precum și președintele Uniunii Europene, Donald Tusk.
„Ziua Independenței a fost întotdeauna și va continua să fie o sărbătoare a tuturor polonezilor și nu doar a unui partid. Nici un politician din Polonia nu a avut vreodată și nici nu va avea vreodată un monopol asupra patriotismului”, a spus Tusk când a ajuns la aeroportul din Varșovia.

Polonia a fost singura țară din UE care a votat împotriva realegerii domnului Tusk în calitate de președinte al UE în martie.

Modificarea conservatoare adoptată de partidul de guvernământ PiS al țării, inclusiv reformele anti-migrante și pro-logging, au făcut din ce în ce mai dificile relațiile cu Bruxelles-ul.

Sursă: BBC News

Etichete: imigranti, refugiati, polonia

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.