Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

galerie home devotional

Milioane de bărbați chinezi vor rămâne necăsătoriți

Preferința pentru copiii de sex masculin și controlul opresiv asupra populației din China a dus la masacrarea în masă a milioane de fetițe nenăscute.

După decenii de asuprire, țara asiatică se confruntă acum cu un uriaș dezechilibru de gen. Din această cauză, milioane de tineri nu își găsesc fete cu care să se căsătorească. Se estimează că numărul de fete avortate pe criteriu de gen în China este între 35 de milioane și 60 de milioane.

Epoch Times raporteazăla fiecare 115,4 bărbaţi sunt 100 de femei. De asemenea, trebuie făcute mai multe eforturi pentru a promova valoarea femeilor și a fetelor în națiunea asiatică. Iată mai multe informații prezentate în raport:

Postul de televiziune Phoenix din Hong Kong a raportat pe 13 noiembrie că dezechilibrul actual de gen cu care China se confruntă înseamnă că peste un milion de burlaci vor rămâne singuri pentru tot restul vieții.

Cifrele oficiale ale Chinei publicate de postul de stat People's Daily în 2012 sugerează că dimensiunile problemei sunt de câteva ori mai mari. Există aproximativ 11,959 de milioane de burlaci cu vârste cuprinse între 30 și 39 de ani, comparativ cu aproximativ 5,82 milioane de femei singure cu același interval de vârstă. Cu alte cuvinte, se așteaptă ca peste 6 milioane de bărbați să rămână necăsătoriți.

Potrivit Academiei Chineze de Științe Sociale, în 2020 vor fi 24 de milioane de bărbați singuri care vor căuta o soție.

În consecință, cercetările recente sugerează că unele femei care doresc să se căsătorească căută soți bogați și de succes, știind că bărbații vor concura pentru ele. Pe de altă parte, dovezile arată că criza a condus la o creștere a opresiunii față de femei sub forma traficului uman și a sclaviei sexuale.

Raportul din 2016 al Congresului-Executiv al SUA privind China a descris drepturilor omului ca fiind „absolut rușinos încălcate”. A constatat că măsurile de control al populației coercitive continuă, în pofida schimbării politicii chineze care permite acum ca cetățenii să aibă doi copii.

În 2015, s-au raportat 34 de milioane de bărbați mai mult decât femei și există aproximativ 62 de milioane de „fete dispărute”, cele care au fost avortate din cauza preferințelor culturale pentru băieți. Epoch Times a descris alte moduri în care criza a afectat China:

Instituția căsătoriei se află sub presiune în China. Potrivit datelor furnizate de Ministerul Afacerilor Civile din China, 11,428 milioane de cupluri s-au căsătorit în 2016, rezultând o scădere cu 6,7% față de anul precedent. Între timp, rata divorțului a crescut de la 1,85% în 2009 la 3% în 2016, o creștere de 38% în șapte ani.  

În timp ce China trebuie să se confrunte cu posibila instabilitate socială ca urmare a faptului că au atât de mulți bărbați necăsătoriți, ceea ce duce la infracțiuni precum traficul uman sau răpirea femeilor, regimul chinez nu a făcut prea multe pentru a încuraja oamenii să rămână căsătoriți. De fapt, frecventele scandaluri extraconjugale ale oficialilor Partidului Comunist Chinez (PCC) a încurajat indirect relațiile înafara căsătoriei.

China a schimbat politica care permitea cuplurilor să aibă un singur copil în 2016, noua lege permițând familiilor să aibă până la doi copii. Schimbarea nu a ajutat stoparea avorturilor fetițelor. Familiile declară că încă se confruntă cu presiuni din partea poliției de control al populației pentru a avea mai puțini copii, pentru a fi sterilizați și chiar pentru a intrerupe sarcinile. Femeile care rămân însărcinate sunt forțate să facă avort, sunt concediate de la locul de muncă și sunt sancționate cu amenzi enorme.

În octombrie 2016, BBC a intervievat o familie chineză care s-a ascuns după ce un al treilea copil a fost conceput. „Guvernul local efectuează examene de sarcină la fiecare trei luni”, a declarat soțul pentru BBC. „Dacă nu ne ascundeam, ne-ar fi forțat să intrerupem sarcina.”

Sursă: Life News

Etichete: china, avort

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.