Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

China: Obiectele religioase sunt înlocuite cu portretele lui Xi Jinping

Programul guvernului local de ajutorare a sărăcilor urmărește să „înlocuiască credința oamenilor în Isus cu credința în partid”.

Mii de creștini din regiunea Yugan, din sud-estul Chinei, au fost „rugați” să înlocuiască imaginile lui Isus și crucile de pe pereți cu portretele lui Xi Jinping.

Potrivit postului South China Morning Post, peste 600 de săteni au înlocuit „în mod voluntar” lucrurile religioase pe care le aveau în casele lor cu 453 de portrete ale lui Xi, ca parte a unui program pentru reducerea sărăciei de către autoritățile locale. Programul guvernului local de ajutorare a sărăcilor urmărește să „înlocuiască credința oamenilor în Isus cu credința în partid”.

Situată la marginea Poyangului - cel mai mare lac de apă dulce din China - județul Yugan din provincia Jiangxi este cunoscut în mod special pentru comunitatea mare de creștini și pentru sărăcia lui.

Peste 11% din cei 1 milioane de locuitori ai săi locuiesc sub limita subzistenței. Aproape 10% din populația regiunii este creștină, potrivit datelor oficiale.

Qi Yan, președintele Congresului Poporului Huangjinbu, este persoana responsabilă pentru programul cu scopul de reducere a sărăciei din localitate, a declarat că campania a fost pusă în aplicare în regiune începând cu luna martie a acestui an. Acesta s-a concentrat pe învățarea familiilor creștine cât de mult a ajutat partidul la eredicarea sărăciei și cât de mult îi pasă șefului de guvern Xi de bunăstarea populației.

„Multe familii au ajuns să fie atât de sărace din cauza bolilor. Unii au apelat la credința în Isus pentru a se vindeca, însă am încercat să le spunem că boala este un lucru fizic și că singurii care îi pot ajuta cu adevărat sunt Partidul Comunist și Secretarul General Xi”, a spus Qi.

Potrivit președintelui, „mulți oameni din mediul rural sunt ignoranți. Ei cred că Dumnezeu este salvatorul lor. Însă credem că după munca depusă, ei își vor da seama că greșesc gândind astfel și își vor da seama că nu trebuie să se mai bazeze pe Isus, ci pe Partid. Doar partidul îi poate ajuta.”

Un locuitor din Yugan a declarat pentru South China Morning Post că în ultimele luni mulți dintre sătenii săi au fost rugați să renunțe la obiectele religioase din casele lor. „Toți au o credință puternică și, desigur, nu au vrut să renunțe la ele. Dar nu există nici o cale de ieșire. Dacă nu sunt de acord să facă acest lucru, ei nu primesc partea lor din fondul de ajutorare.”

Sub Xi, partidul limitează libertatea religioasă în întreaga țară.

În Jiangxi, nu doar obiectele religioase din casele oamenilor au fost îndepărtate, ci mai multe cruci au fost date jos de pe acoperișul bisericilor creștine încă din vară.

Sursă: Evangelical Focus

Etichete: persecutie, china

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.