Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Voia să se alăture grupării ISIS, însă Isus i-a schimbat viața

Rita Chaima radiază de bucurie. Pe fața ei se citește fericirea și mulțumirea.

Dar nu mereu a fost așa. Chaima a crescut într-o familie musulmană și de mic copil s-a confruntat cu depresie și cu gânduri de sinucidere.

Ea își povestește mărturia puternică într-un nou documentar numit „Pe urmele Lui”, realizat de „The Last Reformation”.

„Încă de când eram mică mi-am dat seama că lumea în care trăim este foarte crudă. Iar eu nu voiam să fac parte din ea”, își amintește ea. Chaima spune că a încercat să se sinucidă de trei ori. „Luam droguri, fumam orice... Voiam doar să mă distrug.”

La un moment dat, furia ei a devenit atât de mare încât s-a hotărât să plece în Siria și să se alăture ISIS . „Uram oamenii care nu erau musulmani. Voiam să îi omor pe toți”, spune ea. Videoclipurile realizate de ISIS o inspirau. „Îmi plăcea să văd persoanele sângerând. Iubeam să mă uit la videoclipuri în care oamenii erau decapitați.”

Dar apoi s-a întâmplat ceva. Mama ei a primit o mulțime de cărți, iar știind că Chaimei îi plăcea să citească, i le-a dăruit pe toate, neștiind că printre ele se afla și o Biblie. Citind Biblia, Chaima l-a întâlnit pe Isus.

„Am început să citesc Biblia pentru a dovedi creștinilor că se înșeală”, spune ea. „Dar mi-am dat seama că eu eram cea care mă înșelam. Harul lui Isus Hristos a început să mă atingă.”

„Citeam lucruri ca „rugați-vă pentru dușmanii voștri” sau „iubiți-i” în timp ce eu eram cea care voia să-i omoare. Intelectual nu voiam să-L accept pe Isus, dar El a început să schimbe inima mea”, spune ea. „Nu am putut să rezist dragostei Lui, deci am decis să-L urmez.”

Când i-a povestit familie ce se petrece, ei au respins-o. Au încetat să mai vorbească cu ea, iar timp de câteva luni ea a stat doar în camera ei. „A fost ca o închisoare.”

Ea spune că în trecut, depresia ar fi cuprins-o din nou. Dar nu și de data asta. A început să citească foarte mult Biblia. „Isus a fost cu mine în acea perioadă, m-a incurajat. Duhul Sfant a fost într-adevar acolo, îl simțeam în permanență.”

Familia ei a abandonat-o definitiv ulterior.

Când a venit timpul să fie botezată, s-a întâmplat ceva supranatural. Ea a fost eliberată de un demon. „Nu-mi amintesc ce s-a întâmplat. A trebuit să văd video-ul după ca să înțeleg ce s-a întâmplat.” După ce a fost botezată, Chaima a început să țipe și să se zbată. Însă Jon, pastorul care a botezat-o s-a rugat pentru ea până ce demonul a plecat iar pacea a venit în corpul ei. În cele din urmă ea a fost eliberată și botezată cu Duhul Sfânt.

„După botez am simțit că povarea pe care o aveam asupra mea a dispărut complet. Tot ce îmi doream era să merg și să fac ucenici” a spus ea. „Voiam să vorbesc despre Isus tuturor, chiar și celor care m-au introdus în terorism. Voiam să mă duc să le spun că se înșeală și că dragostea lui Isus îi așteaptă.”

Acum face exact acest lucru: călătorește cu liderul misiunii, Peter Ahlman și cu alți creștini și împărtășește mărturia ei oriunde merge.

Puteți să-i urmăriți mărturia completă aici iar documentarul întreg aici.

Sursă: CBN News

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Etichete: siria

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.