Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

O școală din Norvegia include versete din Coran în serbarea de Crăciun

unplash.com

O școală generală din orașul Skien, Norvegia, a anunțat că petrecerea de Crăciun a acestui an va include nu doar versete din Biblie ci și două versete din Coran, pe care elevii le vor citi. 

Versetele din Coran care vor fi citite sunt despre Isus, pe care musulmanii nu îl consideră Fiul lui Dumnezeu, ci doar un mare profet.

Hanne Tolg, bloggerița care a distribuit povestea, spune că este inevitabil ca tradițiile din școli să rămână la fel. Pentru 40% dintre elevi, limba norvegiană este a doua limbă. Ea a spus, de asemenea, că acest lucru este „foarte ciudat”, deoarece Crăciunul nu este nicidecum o sărbătoare islamică, iar o întreagă generație de copii norvegieni vor crește crezând că „Allah și Coran au de-a face cu Crăciunul”.

Ignorată de mass-media norvegiană, infromația a fost postată pe un site alternativ de știri și comentarii și a devenit rapid cea mai distribuită știre din țară.

Chiar dacă majoritatea norvegienilor nu frecventează în mod regulat biserica, țara încă sărbătorește sărbătoarea creștină a nașterii lui Isus de mai bine de 1.000 de ani. În perioada sărbătorilor de iarnă, străzile sunt decorate cu lămpi și coroane de flori. Fiecare casă are un pom de Crăciun iar la radio se aud colinde.

Cu toate acestea, povestea școlii nu s-a încheiat. Cel mai mare ziar al țării, VG, a verificat informația distribuită de Tolg și a confirmat că este adevărată.

Când a fost intervievat de ziar, purtătorul de cuvânt al școlii a spus că motivul includerii versetelor din Coran a fost pentru „a crea respect și înțelegere între religii”.

Dar criticii spun că nu se știe cum cele două versete ale Coranului într-un spectacol de Crăciun ar ajuta la crearea respectului și înțelegerea diferențele teologice extinse dintre creștinism și islam.

Tolg a remarcat faptul că inserarea versetelor Coran într-un eveniment de Crăciun nu face decât să provoace neînțelegeri.

Într-un comentariu pentru Institutul Gatestone, Bruce Bower a avertizat că „planurile de Crăciun ale școlii mă face să mă gândesc la islmizarea Europei”.

„În acest an, ar putea exista câteva versete ale Coranului într-un spectacol de Crăciun”, a explicat el „Peste câțiva ani poate că programele de Crăciun ale copiilor noștri nu vor mai include brad de Crăciun, ci doar rugăciuni, binecuvântîri în arabă și jihab-uri pentru fete.” a mai adăugat el.

Sursă: CBN News

Etichete: islam, islamizarea europei

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.