Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Algeria: O biserică a fost închisă pentru că „a tipărit ilegal Biblii”

unplash.com

Potrivit World Watch Monitor, o biserică din nord-vestul orașului Ain Turk din Algeria a fost închisă în data de 9 noiembrie de către autoritățile locale. Biserica era afiliată Bisericii Protestante din Algeria.

Autoritățile susțin că biserica obișnuia să imprime ilegal Biblii și materiale destinate evanghelizării.

World Watch Monitor a mai transmis că poliția a spus că biserica nu avea aprobarea autorităților locale. Însă președintele EPA (Biserica Protestantă din Algeria)  a negat acest lucru, spunând că închiderea bisericii nu a fost justificată.

„În primul rând, biserica noastră este afiliată Bisericii Protestante din Algeria , care este recunoscută de guvern din anul 1974 și este acreditată atât de Ministerul de Interne cât și de administrația locală” a spus el. „În perimetrele bisericii noastre nu s-au printat nici Biblii și nici materiale cu scop evanghelistic.”

El a subliniat mai multe „anomalii și minciuni”, printre care și acuzația că biserica aparținea unui bărbat pe nume Richard, care este pastor acolo. „Nu este adevărat” a spus Rav, care a mai adăugat că acuzațiile sunt „nedrepte și false”.

Youssef, membru al bisericii din Aïn Turk, a spus: „Sunt foarte întristat de această nedreptate și persecuție cu care ne confruntăm în Algeria. Acuzațiile prefetctului nu sunt adevărate.”

World Watch Monitor a mai raportat despre intimidările și hărțuirile cu care se confruntă bisericile din Algeria.

În mai, situația drepturilor omului din Algeria a fost dezbătută de Consiliul pentru Drepturile Omului de la Geneva. La sesiune au participat și președintele APE. Această întâlnire a adus speranță în rândul comunității creștine din Algeria, care se aștepta la schimbări pozitive. O nouă Constituție, adoptată în februarie 2016, a stabilit libertatea cultelor religioase. Articolul 36 prevede că libertatea cultelor religioase este garantată în conformitate cu legea. În realitate, însă, mai multe biserici au fost împiedicate să își desfășoare activitățile religioase pe motiv că acestea încălcau o lege din 2006 care reglementează închinarea non-musulmană.

În plus, partenerii internaționali ai EPA care intenționu să viziteze bisericile din Algeria și-au pierdut viza.

Sursă: Assist News Service

Etichete: persecutie, algeria

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.