Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Trump dorește mutarea Ambasadei SUA în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim

unplash.com

Reprezentanții Casei Albe au declarat că președintele Trump va anunța miercuri planul prin care își propune să mute Ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim. 

Casa Albă a declarat că această schimbare se bazează pe „recunoașterea realității”, afirmând că Ierusalimul a fost sediul Israelului de-a lungul ultimelor șapte decenii.

Dacă anunțul Casei Albe se va confirma, una din promisiunile campaniei electorale a lui Trump va fi îndeplinită. Administrația Trump spune că se anganjează să susțină pacea în Orientul Mijlociu și a declarat că s-au înregistrat îmbunătățiri în acest sens. 

Nu se știe încă locul exact unde ambasada va fi mutată la Ierusalim. Casa Albă a declarat că mutarea poate să dureze ani întregi. Departamentul de Stat va avea sarcina să găsească un loc și să construiască clădirea.

Când a fost întrebat ce se va întâmpla dacă mutarea ambasadei nu va fi finalizată până la următoarele alegeri SUA, purtătorul de cuvânt a Casei Albe a spus că odată ce lucrările de mutare vor începe, nu se vor opri indiferent dacă Trump va mai fi sau nu președinte.

Liderul palestinian al Hamasului, Ismail Haniyeh, a spus că mutarea ambasadei SUA la Ierusalim „calcă pe teren minat”. El a amenințat că decizia administrației Trump de a recunnoaște orașul Ierusalim ca fiind capitala Israelului „va aprinde furia împotriva locuitorilor”.

După ce palestinienii au declarat „trei zile de furie”, Consulatul SUA avertizează cetățenii americani să evite anumite zone ale Israelului.

Autoritățile palestiniene și guvernul arab au spus că mutarea ambasadei va provoca tensiuni în regiune. Abbas l-a avertizat pe Trump despre „consecințele periculoase pe care o astfel de decizie o va avea asupra păcii, securității regiunii și a lumii”.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a declarat că Ierusalimul este „o linie roșie” pentru musulmani și că este posibil ca Turcia să rupă relațiile diplomatice cu Israelul. Uniunea Europeană, de asemenea, a declarat că „vor exista repercusiuni grave”.

Anunțul președintelui Trump, care recunoaște Ierusalimul ca fiind capitala Israelului, este un răspuns la rugăciunile multor creștini.

„Niciodată nu a fost atâta nevoie de rugăciune pentru pacea Ierusalimului ca acum. Spun acest lucru ca evanghelist. Spun acest lucru ca cetățean israelian și locuitor al Ierusalimului”, a spus Joel Rosenberg.

Sursă: CBN News

Etichete: israel, ierusalim, sua

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.