Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Țările islamice spun că Ierusalimul de Est ar trebui să fie capitala Palestinei

57 de țări au protestat împotriva anunțului lui Trump, prin care SUA a recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului.

Turcia a găzduit adunarea Organizației Cooperării Islamice la 13 decembrie ca să-și arate suportul pentru guvernul palestinian.

În total, 57 de țări islamice și-au exprimat dezacordul cu privire la anunțul lui Trump de săptămâna trecută.

Președintele turc, Erdogan, a mai spus că „Israelul este un stat de ocupație, un stat terorist”. „Musulmanii nu vor acepta nici un fel de agresiune asupra sanctuarelor islamice” a adăugat el.

Tot la acest summit, președintele Palestinei a declarat că „Ierusalimul este și va fi întotdeauna capitala Palestinei” adăugând că decizia SUA a fost „cea mai mare crimă” și o încălcare a legiilor internaționale.

Ministrul de Externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, a declarat că națiunile musulmane ar trebui să îndemne lumea să recunoască Ierusalimul de Est drept capitala Palestinei, așa cum a fost înainte de 1967.

Disputele diplomatice din jurul Ierusalimului reprezintă o altă barieră în lungul conflict socio-religios dintre Israel și Palestina. Atât evreii cât și musulmanii consideră orașul biblic un loc sfânt.

Sursă: Evangelical Focus

Etichete: israel, turcia, ierusalim, palestina, sua

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.