Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Indonezia: sentințe reduse pentru 9333 de creștini

Photo Credit: Christian Post

Indonezia a redus sentințele a peste 9.000 de prizonieri creștini în ziua de Crăciun, potrivit datelor oficiale.

Potrivit postului Jakarta Post, Ministerul Justiției și a Drepturile Omului din Indonezia a redus sentințele a 9.333 de prizonieri creștini. „175 de deținuți au fost eliberați după schimbarea legilor”, a declarat un reprezentant al Ministerului Justiției.

Modificările sentințelor au apărut în urma revizuririi gravitatea faptelor pentru care deținuții sunt acuzați.

„Dacă un delapidator dorește scurtarea pedepsei, trebuie să obțină mai întâi statutul de colaborator al justiției”, a spus oficialul.

Fiecare creștin a primit o reducere a pedepsei diferită, în funcție de perioada petrecută deja în arest. Pedepsele au fost scurtate cu cel puțin 15 zile și cu cel mult 2 luni. Cei cărora le-a fost scurtat timpul de detenție cu cel puțin o lună au petrecut deja în închisoare între un an și trei ani.

Unul dintre creștinii a căror condamnare a fost redusă este fostul guvernator din Jakarta Basuki „Ahok” Tjahaja Purnama. El a fost condamnat la doi ani de închisoare după ce a fost acuzat în mod fals de blasfemie în 2016.

Fostul guvernator a apărut într-un videoclip trucat pe facebook în care ar fi blestemat Coranul, deși ceea ce spunea Purnama în acel video este un avertisment împotriva politicienilor care s-au folosit de Coran pentru a avansa în politică.

Videoclipul a condus la proteste împotriva lui Purnama și lumea a cerut să fie judecat.

Un bărbat pe nume Buni Yani a recunoscut ulterior că a editat videoclipul. Însă Purnama fusese deja condamnat la închisoare.

Sentința sa de doi ani a fost scurtată cu 15 zile.

Să-i mulțumim Domnului pentru aceste reduceri a sentințelor și să ne rugăm ca El să continue sa lucreze în această țară atât de opresivă față de creștini.

Sursă: Christian Headlines

Etichete: persecutie, indonezia, crestini persecutati

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.