Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Evanghelizare in Cambodgia cu ajutorul unor cursuri de engleza

Unii raspandesc Evanghelia prin intermediul sportului, altii prin cursuri de limbi. Aceasta este tactica folosita de o scoala de limba engleza intr-un sat mic din Cambodgia. Corespondentul nostru Miranda Leah ne spune mai multe.

In Cambodgia este ilegal sa mergi la cineva pe strada si sa ii vorbesti de Isus sau sa ii dai o brosura, pentru ca astfel ai deranja linistea acelei persoane si ai putea fi arestat. In aceasta luna echipa mea lucreaza cu un barbat care preda limba engleza pentru a raspandi Evanghelia.

Mai putin de 2% din locuitorii Cambodgiei se considera crestini. Sokeng Kat spune ca el este unul dintre acei crestini datorita unui misionar care a venit la el in sat cand el era tanar. „La sfarsitul inchinarii m-a intrebat daca vreau sa ma incred in Isus. Eu i-am spus ca da.”

In Cambodgia multe forme ale evanghelizarii sunt ilegale. Cand Kat si familia lui a primit chemarea de la Dumnezeu, el nu a stiut cum sa procedeze. „M-am rugat si Dumnezeu ne-a spus sa fondam o scoala de engleza.”

Scoala Privata The Good Seed colaboreaza cu cateva biserici din tara ca sa ii invete pe copii limba engleza.

„Predau din aceasta carte. Sunt lectii de engleza din Cartea lui Marcu. Astfel, cu aceste tinere, care nu sunt crestine, pot sa impartasesc Evanghelia cu ajutorul acestei carti.”

La inceput aceasta scoala a avut cativa studenti intr-o incapere mica. Acum, cladirea are doua etaje si 100 de studenti.

Scoala a inceput sa construiasca inca un teren de joaca in aer liber si nadajduieste ca intr-o zi va avea o biblioteca cu carti in limba engleza pentru elevi.

Stiri crestine - Mapamond crestin 706 - 28 ianuarie 2018. Ultimele stiri crestine - http://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Proiecte de creștere spirituală și ucenicizare

Prin tematica variată abordată în materialele noastre video, tipărite sau publicate online, suntem o sursă de hrană spirituală pentru creștinii români, ajutând credincioșii să se maturizeze spiritual și să fie echipați pentru a extinde Împărăția lui Dumnezeu în România. Fii și tu alături de noi, partener Alfa Omega TV! Urmărește reportajul!