Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

California: Un cofetar poate să refuze cuplurile de același sex pe motive religioase

Un cofetar din California poate refuza să facă torturi pentru cuplurile de acelaşi sex, din motive religioase şi bazându-se pe libertatea de expresie, a decis un judecător, potrivit BBC.

Cathy Miller, proprietara Tastries Bakery, a fost dată în judecată de către cuplul de lesbiene Mireya şi Eileen Rodriguez-Del Rio, după ce femeia a refuzat să le servească cu un tort simplu, fără figurine ori mesaj.

Cathy a spus că este fericită să servească pe oricine cu tot ce face, însă nu poate fi „parte a unei celebrări care contravine Dumnezeului şi Salvatorului meu”.

Femeia a căștigat procesul în prima instanță. Judecătorul David Lampe a decis că procesul de creare a unui tort este protejat ca exprimare artistică şi nu încalcă nicio lege anti-discriminare a statului. „Un tort de nuntă nu este doar un tort. Este o exprimare artistică a persoanei care îl realizează pentru a fi folosit, în mod tradiţional, ca piesa centrală a sărbătorii căsătoriei”, a transmis el..

„Miller este o creștină practicantă și o femeie cu o credință profundă”, a adăugat judecătorul. „Dacă ea ar fi refuzat să vândă cuplului  un tort deja pregătit și expus, atunci ar fi fost un gest discriminatoriu. Diferența este că tortul în cauză nu fusese încă făcut”, a transmis Lampe, concluzionând că „realizării unor prăjituri nu ar trebui să i aplice, în opinia sa, legea anti-discriminare care favorizează accesul tuturor cetățenilor la servicii și bunuri.”

Cel mai cunoscut caz din SUA, ajuns în fața Curții Supreme a Statelor Unite,  rămâne cel al cofetarilor creștini, Aaron și Melissa Klein, care, în 2015 au fost penalizați dur pentru că au refuzat să facă un tort pentru o „nuntă” unisex.
 
Cazul lor a început în februarie 2013, când un cuplu de lesbiene, cărora cofetarii le onoraseră alte comenzi, au depus o plângere împotriva soților Klein pe motiv că nu le-au realizat un tort de nuntă. Statul Oregon a decis ca cei doi cofetari să plătească 135.000 dolari cuplului de lesbiene pe care au refuzat să le servească, ulterior cofetaria fiind închisă.
 
Sursă: BBC

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Proiecte de creștere spirituală și ucenicizare

Prin tematica variată abordată în materialele noastre video, tipărite sau publicate online, suntem o sursă de hrană spirituală pentru creștinii români, ajutând credincioșii să se maturizeze spiritual și să fie echipați pentru a extinde Împărăția lui Dumnezeu în România. Fii și tu alături de noi, partener Alfa Omega TV! Urmărește reportajul!