Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Turcia: pastorul american a fost dus în fața instanței

Andrew Brunson, un pastor american încarcerat pentru credința sa creștină în Turcia sub acuzația de „terorism”, a fost dus în fața instanței luni, 16 aprilie.

„Judecătorul a spus că procesul va continua până pe 7 mai și l-a trimis pe pastorul Andrew Brunson înapoi în închisoare”, a declarat Jay Sekulow de la Centrul American pentru Lege și Justiție. „După audiere, în loc să fie scos din închisoare, a fost trimis înapoi în închisoarea supraaglomerată. Celula în acre se află este proiectată pentru opt prizonieri, însă în ea stau 22 de oameni.”

Sekulow a spus că acest ultim pas este „deranjant” și îndeamnă comunitatea internațională să continue lupta pentru eliberarea pastorului.

„Următoarele trei săptămâni sunt esențiale. Trebuie să facem presiune asupra Turciei”, a spus el.

Pastorul Brunson a fost audiat luni și a făcut tot posibilul pentru a convinge instanța să-i redea libertatea. El riscă 35 de ani de închisoare.

„Nu am acționat niciodată împotriva Turciei. Iubesc țara aceasta. Mă rog pentru Turcia de 25 de ani. Doresc ca adevărul să iasă la iveală”, a declarat Brunson instanței, potrivit Reuters.

„Nu accept acuzațiile care mi se aduc. Nu am fost niciodată implicat în activități ilegale.” Conducătorul ACLJ, Cece Heil, a declarat pentru CBN News că guvernul turc folosește mărturii false și martori anonimi pentru a construi o acuzație împotriva pastorului.

Potrivit domnului Cem Halavurt (avocatul turc care îl reprezintă pe pastorul Brunson), Turcia a recurs la mărturiile false ale unor martor anonimi, afirmând în raportul recent de interogare: „Aceasta este una dintre acele operațiuni la care am asistat cu toții în multe investigații ale sistemului judiciar al Turciei cu date digitale falsificate și declarații ale unor martori anonimi. Vedem clar că o operațiune similară a fost deja inițiată împotriva clientului meu” a spus avocatul.

ACLJ încurajează credincioșii să semneze o petiție care cere eliberarea pastorului.

Sam Brownback, ambasadorul SUA pentru Libertatea Religioasă Internațională, a participat la proces și a declarat că administrația Trump va continua să lupte pentru eliberarea pastorului. „Suntem profund îngrijorați de acest caz. Suntem convinși că pastorul Andrew Brunson este nevinovat. Sperăm ca sistemul judiciar să își dea seama de acest lucru iar pastorul să fie eliberat cât mai curând”, a spus el.

Născut în Carolina de Nord, Andrew Brunson, de 50 de ani, este acuzat că a fost implicat în organizarea unei lovituri de stat în 2016 care amenința conducerea președintelui Erdoğan. Rechizitoriul de 62 de pagini îl acuză pe pastor de comiterea unui act de terorism prin răspândirea evangheliei în țara majoritar musulmană. „Turcia consideră că evanghelizarea este un act de terorism”, a spus Heil. „Ei nu au dovezi concrete despre faptul că pastorul Brunson ar fi comis vreo infracțiune. Faptul că el este creștin și, în mod special, un pastor creștin, este factorul principal pentru care este asociat cu terorismul.”

Un grup de creștini s-au adunat luni, în fața Casei Albe, pentru a se ruga și pentru a cere eliberarea pastorului american.

În Evrei 13:3 scrie: „Aduceţi-vă aminte de cei ce sunt în lanţuri, ca şi cum aţi fi şi voi legaţi cu ei; de cei chinuiţi, ca unii care şi voi sunteţi în trup.”

Sursă: CBN News

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.