Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

galerie home devotional

Tot mai multi evrei din intrega lume se intorc in Israel

Dupa cum amintea si seful organizatiei The Jewish Agency din relatarea lui Dale Hurd, acest antisemitism in crestere ii face pe unii evrei din Europa sa ia serios in considerare emigrarea in Israel.

Fie ca antisemitismul e sau nu motivul pentru care se hotarasc sa vina, unii vad reintoarcerea poporului evreu in tara Israel ca fiind ceva ce profetul evreu spunea ca va avea loc candva.

Evreii nu vin doar din Europa, ci, dupa cum prezicea Scriptura, ei vin din toata lumea.

Vin din toate colturile lumii intr-un loc unde multi dintre ei nici n-au fost vreodata. Totusi, poporul evreu are un dor de milenii de a reveni in aceasta tara.

Evrei din Franta, Uruguay, Argentina, Rusia, New York.

Ei toti au facut aliyah in decembrie si sunt aici fiindca iubesc Israelul.

Aliyah inseamna „a se sui” si provine din timpurile biblice, cand oamenii se suiau la Ierusalim pentru a se inchina la Templu.

Acum, inseamna „a emigra” sau „a se intoarce in Israel”.

- Esti americanca ?

- Da.

- De ce ai venit ?

- E o tara frumoasa, imi place aici.

- Si Arizona e frumoasa.

- Asa este, dar acolo nu e Israel.

Anul trecut, 27 000 de imigranti au sosit in Israel, dintre care 3.600 din SUA.

„De aproape 3.000 de ani am fost imprastiati, dar mereu ne rugam pentru Ierusalim.”a spus Nathan Sharansky, lider in cadrul The Jewish Agency, care supravegheaza reintoarcerea evreilor acasa.

„Sunt mandru sa fiu in conducerea organizatiei care a adus in Israel 3,5 milioane de evrei de la fondarea statului.” a mai adaugat el. Sharansky a aparut la stiri in anii 80, fiind detinut politic in fosta URSS.

Presiunile la nivel international au condus la eliberarea sa si, in 1986, a emigrat in Israel. „Intalnesc multi imigranti si imi place sa fiu la aeroport ca sa vad acest moment cand coboara din avion, fiindca am in minte faptul ca in spatele tuturor acestor oameni sunt cel putin 50 de generatii de evrei care au visat si s-au rugat sa poata reveni la Ierusalim. Fiecare din ei ajuta la inchiderea acestui cerc urias de mii de ani de exil.” a mai spus el.

Profetii Bibliei, Isaia, Ieremia si Ezechiel vorbeau de o vreme cand Domnul aducea poporul evreu inapoi in Israel. Profetul Amos spunea ca ei nu vor mai fi imprastiati niciodata.

Desi au parte de o calatorie emotionanta, profetica, noii veniti intra intr-o lume cu totul noua lor. Unii oameni au lasat totul, prieteni, familii, mancarea, locurile de munca, tot ceea ce stiau pana atunci, si vin aici sa o ia de la capat. Iata de ce statul se ocupa sa le ofere o tranzitie usoara.

Ziva Avrahami conduce Beit Canada, Ulpan Etzion, un centru de integrare din Ierusalim.

Noii veniti sunt sustinuti financiar vreme de cinci luni, ca sa se poata concentra pe a invata ebraica si sa se poata obisnui cu traiul din Israel.

- Cat de important e ca ei sa invete ebraica?

- Motivul principal pentru care oamenii se afla in acest centru de integrare e pentru a cunoaste limba. Ebraica e la capataiul societatii ebraice.

Ulpan Etzion e gandit in principal pentru milenialii care au terminat o facultate. Ai putea spune ca e vorba de un creuzet profetic.

- Au parte de dificultati, la nivel social, cultural, in a se adapta si in a coopera unii cu ceilalti?

- Da, sunt oameni diferiti, din locuri diferite, culturi, limbi diferite, asa ca a incerca sa aduci impreuna 250 de tineri intr-un singur loc... Va puteti imagina ce se intampla! Multi dintre ei insa ajung sa fie prieteni pe viata. Primii doi ani sunt cei mai grei si cei care reusesc sa treaca acest prag, de obicei raman in Israel. Aici va fi casa lor de-acum.

Am discutat cu unii studenti despre experienta lor.

- E tara poporului evreu si de aceea sunt aici. De fapt, eu am venit acasa pentru a fi impreuna cu compatriotii mei evrei si pentru a-mi gasi un sot evreu.

- De ce ati venit?

- Am venit in Israel fiindca aici e patria poporului evreu. Dupa 2 000 de ani, iata in sfarsit ca avem patria noastra si ca putem ajuta la cladirea unui stat evreiesc prosper, ceva la care abia astept sa iau parte.

- Ce ai dori sa muncesti?

- Am studiat contabilitate si finante si sper sa gasesc ceva in aceasta zona.

- Doresti sa te casatoresti?

- Desigur, de aceea sunt aici in Israel. Sunt o multime de fete evreice frumoase si sper sa gasesc si eu una.

Sharansky se pregateste sa se pensioneze si l-am intrebat daca el crede ca toti evreii ar trebui sa vina acasa.

„Profetii nostri vorbesc in mod metaforic despre acest proiect maret, al reintoarcerii poporului Israel in tara lor. Eu doresc sa ajut oamenii sa ia aceasta decizie, nu sa le dau ordine, nici sa-i presez sau sa-i fac sa se simta rusinati daca nu o fac, ci sa le spun cat de bine e aici.” a spus el.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 227 - 5 mai 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.