Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Prețul scump plătit pentru Evanghelie

Povestea pastorului american Andrew Brunson ținut într-o închisoare din Turcia reflectă doar o mică parte din realitatea tristă a creștinilor persecutați din întreaga lume.

Brunson a fost acuzat și închis în anul 2016 pentru că ar fi colaborat cu organizații teroriste. Unii spun însă că el este închis doar din cauza faptului că este creștin. 

Între timp, trei americani au fost eliberați dintr-o închisoare din Coreea de Nord la cererea președintelui american Trump și a secretarului de stat Mike Pompeo în luna mai a acestui an. Printre ei se află și misionarul Kim Dong-chul.

Potrivit unui studiu realizat de CESNUR, 90.000 de creștini au fost închiși din cauza credinței lor numai în anul 2016.

Ramon Barboa de la organizația Voice of the Martyrs spune că Turcia și Coreea de Nord sunt doar câteva dintre țările în care misionarii creștini și în general credincioșii se confruntă cu persecuție sau chiar cu riscul morții.

La Conferința Națională Afro-Americană de Misiune, Barboa a vorbit despre povestea fratelui Ioan din Siria. În ciuda războiului și a amenințărilor din partea ISIS, el spune că în Damasc încă există biserici pline de credincioși ca Ioan, care se închină lui Dumnezeu în ciuda pericolului.

„Încercările și necazurile nu fac altceva decât să ne aducă pe genunchi” a spus el.

Barboa spune că scopul asociației Voice of the Martyrs este de a aduce poveștile creștinilor persecutați pe scaunele de din biserică de duminică dimineață.

„Tu și cu mine suntem frați și surori în Hristos. Când tu suferi, sufăr și eu”, a spus el despre credincioșii din întreaga lume.

Barboa afirmă că credința fraților creștini din țările persecutate este statornică în ciuda circumstanțelor dificile.

„Cunosc un predicator din Africa care a avut o singură pagină din Biblie și timp de cinci ani a predicat de pe acea pagină a Bibliei”, a spus el.

Și nu numai în Africa.

„În Iran este interzis prin lege să deții o Biblie, așa că ei o memorează” a mai spus Barboa.

„The Voice of the Martyrs” este o organizație creștină care susține și oferă sprijin creștinilor persecutați din întreaga lume.

Prima ediție a Conferinței Naționale Afro-Americane de Misiune a început în anul 2014. Scopul conferinței este „de a sluji oamenilor din America și Africa care au pe inimă misiunea.”

La eveniment au participat vorbitori din întreaga lume și s-au abordat subiecte „sensibile” precum îngrijirea refugiaților și misiunea în zonele dificile ale Africii.

Sursă: CBN news

Etichete: persecutie, crestini persecutati, coreea de nord

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.