Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Alegerile din Turcia reprezinta finalul democratiei in tara?

Presedintele turc, Recep Erdogan, a castigat alegerile prezidentiale din Turcia. Partidul si aliatii sai au castigat majoritatea voturilor si a locurilor din parlament. Victoria sa ii confera puteri fara precedent, ca presedinte turc. Unii semnaleaza ca acesta ar putea fi sfarsitul democratiei in Turcia.

Presedintele Erdogan a spus ca victoria sa e o lectie despre cum functioneaza democratia. Totusi, aceste alegeri au desfiintat postul de premier, au redus puterile parlamentului si au adus la lumina o presedintie executiva care ii confera lui Erdogan noi puteri.

Aceste alegeri reprezinta incercarea de 15 ani a lui Erdogan de a se face pe sine domnitorul de necontestat al Turciei. Unii sunt de parere ca el se socoteste a fi mostenitorul de drept al califilor islamici, care odata domneau peste marea parte a lumii musulmane.

„Erdogan are viziunea ca va fi cel mai important si influent om din Orientul Mijlociu. Ar vrea sa fie calif. Cam asa reiese din cele relatate de presa turca.” a declarat expertul in Orientul Mijlociu, Zvi Mazell. El mai spune ca noua presedintie a Turciei nu seamana cu cea din SUA, ci este una care ii da lui Erdogan monopolul puterii: „El va fi seful tuturor ministerelor si organizatiilor din Turcia. Dispare notiunea de control si echilibrare reciproca a puterilor in stat. El va decide de unul singur. Daca rezultatele vor fi confirmate, din acel moment, Erdogan va fi un adevarat dictator.”

De la lovitura de stat esuata din 2016, Erdogan a incarcerat mii de critici de-ai sai, printre care si judecatori, profesori, functionari publici si jurnalisti.

Aceste alegeri ii confera o putere extinsa peste sectorul legislativ si judiciar si prezinta o provocare majora pentru Israel si NATO.

„E ceva foarte grav. Mai mult, a cumparat din Rusia sistemul antiracheta S400. In urma cu cateva zile, a cumparat primul F35 din SUA.” a mai spus Mazell.

„Marea intrebare e daca va exista deschidere spre aliatii vestici ai Turciei. Un bun prilej de a afla aceasta e urmatorul summit NATO din Bruxelles.” a spus analistul politic Soli Ozel.

Aliatii si dusmanii lui Erdogan dezvaluie cu cine se aliaza el. El sustine Fratia Musulmana si Hamas din Gaza. A comparat Israelul cu Germania din perioada nazista atunci cand trupele israeliene au protejat granita.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 235 - 7 iulie 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.