Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Interviu cu Andrew Tucker despre drepturile legale ale Israelului la Ierusalim

Inainte de vizita printului William, ambasada britanica a creat valuri cand a declarat ca Orasul Vechi din Ierusalim reprezinta teritoriu palestinian sub ocupatie.

O noua carte arata insa ca Israelul are, potrivit Dreptului International, drepturi legale nu doar la orasul Ierusalim, ci si la tara Israelului. Am discutat cu autorul care a facut aceasta afirmatie, Andrew Tucker.

Tucker: Sunt un avocat international, sunt crestin si cred ca Dumnezeu aduce poporul Sau acasa in aceasta tara, precum a promis. Ca si crestini, cred ca avem oportunitatea sa fim parte la ceea ce Dumnezeu lucreaza.

Ca si avocat, sunt profund ingrijorat de ceea ce se intampla Israelului pe scena internationala si de felul cum a fost folosit Dreptul International pentru a submina statul evreiesc al Israelului. Am scris aceasta carte pentru a-i ajuta pe avocati si pe alti oameni sa inteleaga cum functioneaza Dreptul International si cum s-a abuzat de acesta in conflictul impotriva Israelului.

Chris Mitchell: Din punct de vedere legal, acesta reprezinta un atac la legitimitatea statului Israel?

Tucker: Da. Cred ca tot ceea ce am vazut la ONU in ultimii 40 de ani, de la Razboiul de Yom Kippur din 1973, ONU si UE au devenit o platforma pentru politici si programe care privesc in special solutia celor doua state si care submineaza statul evreiesc pe mai multe planuri. Acestea vin in mare parte de la natiunile arabe in colaborare cu alte blocuri, fiindca aceasta se face in bloc, si au folosit platforma pentru a demara rezolutii care sugereaza ca acest teritoriu ar trebui impartit. Parerea mea e ca, legal, nu se impune impartirea tarii, nici ca acest lucru ar fi unul practic. Cu ce i-ar ajuta pe palestinieni? Nu au nimic de castigat daca vor avea un stat care nu e suficient de bine guvernat. Una din cele mai mari probleme ale palestinienilor o reprezinta guvernarea. Pana ce nu ai un guvern puternic si o societate civila care creste de jos, nu cred ca poti obtine statalitatea. Chris Mitchell: Care ar fi parametrii de care unii se folosesc pentru a argumenta in favoarea celor doua state?

Tucker: Exista o rezolutie, cu numarul 2334, emisa de Consiliul de Securitate al ONU in decembrie 2016, care spune ca trebuie sa existe un stat palestinian, bazat pe asa-numitele limite din 1967, care sunt de fapt, limitele armistitiului din 1949, un acord de incetare a focului in razboiul pentru independenta din 1948-1949. Acele limite trec prin centrul Israelului. E vorba de Cisiordania si estul Ierusalimului. Ei nu spun de ce trebuie sa fie asa, ci doar ca aceasta trebuie sa fie granita. Ei mai spun ca Ierusalimul de Est trebuie sa fie capitala statului palestinian si ca acolo nu ar fi nicio reglementare de securitate in relatia dintre Israel si acel stat.

Chris Mitchell: Exista un context mai larg pe care oamenii il ignora si care ar oferi legitimitate statului Israel?

Tucker: Paradigma care ni se prezinta e un conflict intre israelieni si palestinieni, conflict, aparent, intre doua popoare care pretind drepturi asupra aceluiasi teritoriu. Solutia logica ar fi sa imparti teritoriul intre cele doua parti. Problema e ca nu se intelege contextul mai larg al conflictului, care e, de fapt, despre existenta statului evreiesc al Israelului in Orientul Mijlociu. Intrebarea e daca noi, ca si comunitate internationala, acceptam existenta unui stat evreiesc, cu dreptul de a-si securiza granitele ca orice alt stat si fiind un membru acceptat in comunitatea de natiuni. Aceasta nu se intampla, deoarece exista un intreg bloc de natiuni care, din anumite motive, n-au niciun interes in existenta acestui stat. Organizatia Islamic Corporation si Liga Araba sunt liderii fortelor din spatele acestor rezolutii, iar natiunile europene si alte natiuni pur si simplu li se alatura. Motivul scrierii acestei carti e pentru a ajuta pe politicienii din acele tari sa inteleaga ce se petrece, de fapt, si ca lumea ca si comunitate va beneficia de existenta Israelului ca stat puternic. Cred ca si palestinienii si arabii din regiune vor beneficia de asta. Inainte ca Israel sa se retraga din Gaza, in 2005, locuitorii din Gaza aveau acces deplin in societatea israeliana, puteau lucra in Israel si beneficiau de prosperitatea Israelului. Acum ca s-au separat, priviti consecintele. As dori sa vad o solutie pentru toate popoarele arabe, in special pentru palestinieni, dar cred ca aceasta va fi posibila prin existenta Israelului ca stat democratic, puternic, guvernat de legi care protejeaza oamenii.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 235 - 7 iulie 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.