Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

ONU a ales o organizatie israeliana pentru premiul UN Population Award

ONU a anuntat ca a selectat o organizatie israeliana pentru prestigiosul premiu ”UN Population Award pentru contributii extraordinare spre binele populatiei din lume. ONU spunea ca Save a Child’s Heart a salvat vietile a mii de copii cu boli de inima, din intreaga lume.

Julie Stahl ne relateaza despre specialistii cardiologi de la Save a Child’s Heart care au calatorit in estul Africii, unde au efectuat operatii care au salvat vietile copiilor aflati intr-o situatie disperata in Tanzania. Mai mult, i-au instruit si pe doctorii locali pentru a putea continua lucrarea.

Dar es Salaam este cel mai mare oras din Tanzania. Acesta e institutul de cardiologie din cadrul Spitalului Muhimbili, din Dar es Salaam. Tanzania are 50 de milioane de locuitori si, totusi, acesta este singurul loc din tara in care se efectueaza operatii pe cord. Anul trecut, Institutul de cardiologie Jakaya Kikwete a consultat 25 000 de pacienti si a efectuat 270 de operatii, ceea ce nu e nici pe departe de ajuns. Ei au nevoie de ajutor, iar organizatia israeliana Save a Child’s Heart raspunde chemarii printr-un parteneriat cu Spitalul Muhimbili.

La centrul medical, doctorii isi dedica timpul salvarii inimilor copiilor. De-a lungul anilor, au salvat vietile a peste 4 000 de bebelusi si copii din Africa, America de Sud, Asia si Orientul Mijlociu.

Au efectuat 12 operatii, 21 alte proceduri si au testat 125 de copii pentru probleme de inima. Printre acestia se numara si Whitney, o fetita de sapte luni. Ea avea nevoie de operatie pentru a-i fi separate arterele inimii.Stirile CBN a avut oportunitatea rara sa documenteze operatia efectuata de echipa formata din medici israelieni si tanzanieni.

„Daca nu e tratata in primul an de viata, situatia poate deveni ireversibila, iar pacientul ajunge sa moara in chinuri in jurul varstei de 20 de ani.” a spus doctorul Lior Sasson.

Mama micutei Whitney stia ca situatia fetitei ei era una neobisnuita: „Eram tare speriata

si i-am intrebat daca au mai facut vreo operatie de acest fel altor copii. Mi-au spus ca nu, dar ca obisnuiesc sa o faca in Israel, asa ca operatia va avea succes. Asta ar insemna ca fetita va putea avea o speranta de viata normala, va fi un copil normal, va putea avea copii...” a declarat femeia.

Lucrarea echipei SACH nu se opreste aici. „Nu volumul conteaza, ci competenta acestui spital. Operatiile sunt complicate, dar le efectueaza medicii localnici,

cu supravegherea echipei israeliene.” a declarat Prof. Mohamed Janabi - directorul

institutului de cardiologie. „Medicii nostri n-ar fi avut curajul sa se atinga de acei copii fara sa fie supravegheati. Au ajuns aici si, pentru prima data, am reusit sa lucram impreuna. Sper ca data viitoare sa pot opera singur.” a mai spus el.

Dr. Godwin Godfrey a fost instruit in Israel timp de cinci ani. Asta l-a pregatit pentru orarul incarcat ce-l astepta in Tanzania. „Sunt singurul specialist in chirurgie cardiovasculara pediatrica, dar voi fi ajutat de alti chirurgi cardiovasculari specializati pe cazuri de adulti.” a spus barbatul.

Sef al sectiei de chirurgie, dr. Lior Sasson i-a fost mentor lui Godfrey: „Sunt foarte mandru. Acum m-a asistat, dar in multe alte cazuri a operat singur.” a spus Sasson.

„Vedem roadele unui program de pregatire de lunga durata in care doctorii israelieni i-au instruit pe cei din Tanzania.” a declarat directorul executiv al SACH, Simon Fisher. El a mai a spus ca a existat o imbunatatire substantiala in complexitatea cazurilor pe care Godfrey le poate trata. El a mai declarat ca misiuni ca acestea aduc echipa tanzaniana mai aproape de a deveni independenta: „In urma cu un an, copiii tanzanieni care aveau nevoie de operatie pe cord nu puteau fi tratati in tara. Singurele posibilitati pentru efectuarea operatiei erau in India sau in Israel. Acest parteneriat ofera Israelului si Tanzaniei oportunitatea de a se opune perceptiilor negative: „Daca ati intreba oamenii ce stiu despre Israel, ar raspunde ca sunt aceia care ii impusca pe palestinieni. Nu, nu. Ei sunt in Muhimbili, incercand sa opereze. Daca ati vorbi cu 10 oameni azi, credeti-ma ca poate doar unul va crede aceasta poveste. Acelasi lucru e valabil si pentru cei care vin in Africa. Ei nu cred ca vor gasi automobile sau sosele. Mereu vor crede ca vor gasi oameni infometati, care traiesc in jungla. Totul se rezuma la imaginea prezentata.”

Asa a fost si in cazul acestui tata musulman: „Iubesc Israelul pentru ca ei mi-au salvat fiul.”

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 235 - 7 iulie 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.