Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Povestea unui copil-soldat salvat de Dumnezeu

Jonah este un baiat din Uganda care a fost rapit la varsta de sase ani de Armata de Rezistenta a Domnului. Ca si copil-soldat, a fost fortat sa comita fapte de nedescris. Povestea lui ar fi putut avea un sfarsit brutal asemenea vietii pe care a avut-o in trecut, insa Dumnezeu l-a eliberat pe Jonah din mainile celor care l-au prins si l-a pus pe drumul spre mantuire. Urmariti-i povestea!

„Am auzit povesti despre rebeli care ucid pe oricine si incendiaza sate intregi. Cand vecinul nostru a strigat ca ei sunt aici, eu am fugit si am stat ascuns o zi intreaga, dar tot m-au gasit.” a declarat adolescentul.

Jonah a spus povestea incredibila a capturarii sale, a eliberarii sale si a salvarii sale din mainile Armatei de Rezistenta a Domnului. El a fost capturat impreuna cu alti baieti la varsta de doar 6 ani.

„Eu am fost cel mai mic dintre ei. Am mers zile intregi, apoi am ajuns la baza lor. Comandantul lor mi-a dat un bat mare si mi-a ordonat sa ucid un om. Mi s-a spus ca daca nu o fac, ma vor ucide. L-am tot batut, dar eram asa de mic, incat nu am reusit sa-l omor. Apoi am spus: «Lasati-ma sa mor si eu, sunt prea tanar ca sa ucid un om.»” a povestit Jonah.

Comandantul a adunat toti baietii, le-a spus sa nu planga, sa nu strige si sa rada si sa celebreze ce urma sa se intample.

„Au spus omului sa se intinda si l-au taiat in bucati in timp ce el cerea indurare. A fost o scena insangerata. Mi-a fost mila de el, dar nu mi-am aratat sentimentele. Mi-am pierdut toate amintirile frumoase si am vazut numai nebunie in jurul meu.” a spus Jonah.

Jonah a fost silit sa lupte pentru Armata de Rezistenta a Domnului si a fost grav ranit intr-un schimb de focuri. Soldatii l-au intrebat daca doreste sa se odihneasca.

„Cand te intreaba asta, ei se refera la odihna vesnica. Am spus ca pot sa merg mai departe si i-am cerut lui Dumnezeu sa ma duca acasa. Am stiut ca eu nu mai pot face nimic.” a marturisit tanarul.

Nimeni nu l-a ingrijit pe Jonah. Fiindca rana lui nu s-a inchis, un soldat l-a dus pe un camp abandonat ca sa il ucida. Insa, soldatul i-a dat drumul.

„Voiam sa ajung cat mai departe posibil. Am stat in colibe abandonate. Aveam dureri mari. Intr-o noapte, m-am trezit si am auzit o voce care mi-a spus sa merg mai departe. M-am uitat imprejur, dar nu am vazut pe nimeni. Acum stiu ca a fost Dumnezeu.” a spus Jonah.

Intr-una din colibele abandonate, Jonah a gasit lemne si chibrituri si a facut un foc. O armata care a luptat impotriva rebelilor a vazut fumul si a inconjurat coliba. Cand l-au gasit singur pe Jonah, l-au dus intr-un loc sigur. Jonah s-a intors in satul lui, la familia lui si a s-a alaturat unui club de pace. Clubul a fost fondat de Exile International, o lucrare sustinuta de Orphan’s Promise de la CBN. Prin clubul de pace el a aflat de Dumnezeul care l-a salvat.

„Chiar si inainte sa-L cunosc pe Domnul, El a avut grija de mine. Mi-am predat viata lui Hristos si stiu ca Il am doar pe El. Nu am fost gasit din intamplare. Dumnezeu v-a trimis la mine. Dragostea si acceptarea voastra m-au ajutat sa ma fac bine.” a marturisit Jonah.

Multi copii care vin la aceste cluburi de pace sunt orfani de razboi sau fosti copii-soldati. Insa, in acest context terapeutic, ei canta si se joaca. La inceput, toate scenetele lor sunt legate de violenta si razboi, dar cu timpul ei prezinta scenete despre scoala si prieteni, pentru ca aici pot fi din nou copii. Jonah a fost inscris la o scoala crestina unde se descurca foarte bine.

„Viata mea este completa. Ati avut grija de mine ca un parinte, mi-ati raspuns tuturor nevoilor mele. Nu va pot da nimic in schimb, dar ma rog ca Dumnezeu sa binecuvanteze fiecare persoana care m-a ajutat.” a spus adolescentul.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 729 - 8 iulie 2018. Ultimele stiri crestine - http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.