Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Controversatul presedinte filipinez l-a criticat pe Dumnezeu

Afirmatia presedintelui Filipinelor, Rodrigo Duterte prin carte L-a numit pe Dumnezeu „prost” pentru ca a lasat pacatul sa distruga creatia, a jignit si a indignat multi crestini din intreaga lume. Unii lideri de biserici considera ca Dumnezeu va intoarce aceasta controversa spre bine. Lucille Talusan ne spune mai multe din Manila.

Fratele Eddie Villaneuva, fondatorul uneia dintre cele mai mari biserici din Filipine, impreuna cu alti lideri crestini i-au cerut presedintelui Duterte sa Ii ceara public scuze lui Dumnezeu. Astfel, il corecteaza pe presedinte prin dragoste: „Cine isi bate joc de Dumnezeu atrage asupra sa si asupra natiunii mania lui Dumnezeu.” a spus barbatul.

Pe langa aceasta remarca scandaloasa facuta de Duterte, pastorul Villaneuva si-a exprimat ingrijorarea fata de politicile neevlavioase adoptate de administratia Duterte.

„Cand politica guvernului este corecta, suntem obligati sa il sustinem. Cand politica este impotriva lui Dumnezeu, precum impunerea proiectului de lege Sorgie, divortul sau dezbaterile privind legalizarea casatoriei intre persoane de acelasi sex, niciun crestin autentic nu ar trebui sa le sustina.” a declarat Eddie Villaneuva.

In timp ce crestinii jigniti se roaga pentru Duterte, o initiativa a presedintelui pare sa intoarca aceasta situatie negativa in ceva pozitiv. Pentru prima data, o echipa formata de presedintele Duterte a purtat un dialog cu liderii bisericilor evanghelice. Liderii se bucura, deoarece considera ca acest dialog reprezinta un gest de reconciliere din partea presedintelui.

Sub-secretarul Ministerului Afacerilor Externe, Ernesto Abella, a spus: „Raul a fost schimbat in bine. Cand vorbim despre a fi in Hristos nu ne referim la religie sau doctrina, ci la relatii, la restaurarea relatiilor.”

„Nu putem separa statul de Dumnezeu si presedintele trebuie sa colaboreze cu liderii religiosi pentru a cladi un viitor mai bun pentru aceasta natiune.” a spus episcopul Efrem Tendero.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 729 - 8 iulie 2018. Ultimele stiri crestine - http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.