Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Printul William a facut istorie prin vizita sa in Israel si Palestina

Printul William, duce de Cambridge a scris istorie saptamana trecuta, deoarece el este primul membru din familia regala care a vizitat Israelul si zonele palestiniene. Julie Stahl vine cu mai multe detalii.

In cadrul vizitei sale, Printul Wiliam a petrecut mult timp cu israelienii si palestinienii de rand, mai ales cu cei tineri.

„Sunt uimit de faptul ca asa de multi oameni din regiune vor o pace justa si de durata. Am vazut asta in cadrul intalnirilor mele cu multi tineri care doresc sa deschida un nou capitol al istoriei acestei regiuni, un capitol care sa le asigure un viitor prosper si valorificarea talentelor. Acestea nu sunt aspiratii extravagante, ci aceleasi aspiratii pe care le au tinerii din intreaga lume.” a spus Printul William.

Printul are o legatura deosebita cu poporul evreu. Strabunica lui, Alice, este inmormantata pe Muntele Maslinilor si este recunoscuta ca fiind o neevreica virtuoasa, pentru ca a salvat o familie in timpul Holocaustului.

„Acesta este un certificat oficial al Muzeului Yad Vashem, pentru Printesa Alice, care a avut un suflet mare si a slujit in mod deosebit.” a declarat premierul israelian, Benjamin Netanyahu.

Aceasta vizita are loc intr-o perioada in care palestinienii nu sunt de acord cu decizia presedintelui Trump de a muta ambasada SUA la Ierusalim si pentru favorizarea Israelului. Mesajul Printului William pentru israelieni si palestinieni a fost acelasi.

„Impartasesc aceeasi dorinta cu voi si cu vecinii vostri, dorinta pentru o pace justa si de durata.” a mai spus printul.

Printul a vizitat Orasul Vechi din Ierusalim, s-a rugat la Zidul Plangerii si s-a intalnit cu lideri ai guvernului. Presedintele Reuven Rivlin i-a cerut printului sa ia parte la comunicarea cu conducerea palestiniana.

„As dori sa ii transmit un mesaj de pace si sa ii spun ca a venit timpul sa construim o relatie bazata pe incredere.” a spus presedintele Isarelului, Reuven Rivlin.

El a avut acea sansa in ziua urmatoare cand s-a intalnit cu Presedintele Autoritatii Palestiniene, Mahmoud Abbas.

„Nadajduiesc ca aceasta nu va fi ultima vizita si speram ca ne veti vizita in curand, cand poporul palestinian va deveni independent.” a spus Mahmoud Abbas, presedintele Autoritatii Palestiniene.

Britanicii au un trecut lung in Orientul Mijlociu. In timp ce aceasta este prima vizita regala, nu pare sa fie ultima.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 729 - 8 iulie 2018. Ultimele stiri crestine - http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.