Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Anglicanii din Ierusalim

Una dintre denominatiile protestante cele mai vechi trece printr-o criza care ar putea hotari viitorul urmatoarelor generatii. Asa cum ne va spune Chris Mitchell, este vorba despre o batalie continua intre cultura zilelor noastre si crestinismul traditional.

Biserica se schimba in toata lumea.

„Conducerea bisericii globale a trecut la sudul global. Africanii au preluat conducerea. Acesta este un prilej minunat pentru a sarbatori. Nu este vorba de albi, de religia Orientului Mijlociu, de religia Africii, de religia Asiei. Pentru mine, acest fapt este foarte incurajator.” a spus Rev. Joseph D’Souza.

In timpul intalnirii recente a anglicanilor la Ierusalim, a fost clar faptul ca cea mai mare denominatie protestanta din lume depune eforturi pentru a raspandi Cuvantul lui Dumnezeu in lume.

„Este incurajator faptul ca avem multi participanti din Africa si Asia. Tarile de pe aceste continente au auzit Evanghelia acum 150-200 de ani. Ei au crezut Evanghelia, au ramas credinciosi si acum Dumnezeu i-a trimis la noi sa ne reaminteasca faptul ca trebuie sa ne intoarcem la radacinile noastre din Evanghelie.” a spus pastorul bisericii Christ Church din Ierusalim, David Pileggi.

Oamenii din SUA considera ca Biserica Episcopala face parte din denominatia anglicana. Scopul acestei intalniri de la Ierusalim a fost de a trasa itinerarul acestei denominatii. Din 2008 sustine invataturile traditionale in biserici si evidentiaza importanta critica a Bibliei. Arhiepiscopul Stanley Ntagali considera ca acest grup exista pentru a mentine puritatea Evangheliei.

„Conteaza doar Isus, lucrarea de slujire, evanghelizarea si raspandirea Evangheliei biblice, ca sa nu ne indepartam de adevarul biblic. Ne vom concentra atentia in continuare asupra Bibliei, a adevarurilor din Biblie si asupra invataturilor lui Isus Hristos.” a declarat arhiepiscopul Stanley Ntagali.

Membrii acestei conferinte se opun invataturilor liberale in unele biserici anglicane din Occident care accepta casatoria intre persoane de aceleasi sex si homosexualitatea. Acele invataturi l-au indrumat pe arhiepiscopul Nicholas Okoh din Nigeria sa ii ceara arhiepiscopului de Canterbury, liderul bisericii anglicane, sa se pocaiasca.

„Dorim sa afle ca multi din Biserica Anglicana nu sunt multumiti cu modul lui de conducere. In consecinta, am dori sa se schimbe, adica sa se pocaiasca.” a declarat Okoh.

Reprezentantii aflati la conferinta au vorbit despre conflictele cu acei lideri si biserici intr-o scrisoare. I-au numit „... schismatici care s-au indepartat de invataturile Bibliei si de doctrina istorica a Bisericii”.

„Trebuie sa fim, din nou, credinciosi lui Isus, in ciuda cerintelor culturii noastre.” a mai spus Rev. Joseph D’Souza.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 729 - 8 iulie 2018. Ultimele stiri crestine - http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.