Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Anglicanii din Ierusalim

Una dintre denominatiile protestante cele mai vechi trece printr-o criza care ar putea hotari viitorul urmatoarelor generatii. Asa cum ne va spune Chris Mitchell, este vorba despre o batalie continua intre cultura zilelor noastre si crestinismul traditional.

Biserica se schimba in toata lumea.

„Conducerea bisericii globale a trecut la sudul global. Africanii au preluat conducerea. Acesta este un prilej minunat pentru a sarbatori. Nu este vorba de albi, de religia Orientului Mijlociu, de religia Africii, de religia Asiei. Pentru mine, acest fapt este foarte incurajator.” a spus Rev. Joseph D’Souza.

In timpul intalnirii recente a anglicanilor la Ierusalim, a fost clar faptul ca cea mai mare denominatie protestanta din lume depune eforturi pentru a raspandi Cuvantul lui Dumnezeu in lume.

„Este incurajator faptul ca avem multi participanti din Africa si Asia. Tarile de pe aceste continente au auzit Evanghelia acum 150-200 de ani. Ei au crezut Evanghelia, au ramas credinciosi si acum Dumnezeu i-a trimis la noi sa ne reaminteasca faptul ca trebuie sa ne intoarcem la radacinile noastre din Evanghelie.” a spus pastorul bisericii Christ Church din Ierusalim, David Pileggi.

Oamenii din SUA considera ca Biserica Episcopala face parte din denominatia anglicana. Scopul acestei intalniri de la Ierusalim a fost de a trasa itinerarul acestei denominatii. Din 2008 sustine invataturile traditionale in biserici si evidentiaza importanta critica a Bibliei. Arhiepiscopul Stanley Ntagali considera ca acest grup exista pentru a mentine puritatea Evangheliei.

„Conteaza doar Isus, lucrarea de slujire, evanghelizarea si raspandirea Evangheliei biblice, ca sa nu ne indepartam de adevarul biblic. Ne vom concentra atentia in continuare asupra Bibliei, a adevarurilor din Biblie si asupra invataturilor lui Isus Hristos.” a declarat arhiepiscopul Stanley Ntagali.

Membrii acestei conferinte se opun invataturilor liberale in unele biserici anglicane din Occident care accepta casatoria intre persoane de aceleasi sex si homosexualitatea. Acele invataturi l-au indrumat pe arhiepiscopul Nicholas Okoh din Nigeria sa ii ceara arhiepiscopului de Canterbury, liderul bisericii anglicane, sa se pocaiasca.

„Dorim sa afle ca multi din Biserica Anglicana nu sunt multumiti cu modul lui de conducere. In consecinta, am dori sa se schimbe, adica sa se pocaiasca.” a declarat Okoh.

Reprezentantii aflati la conferinta au vorbit despre conflictele cu acei lideri si biserici intr-o scrisoare. I-au numit „... schismatici care s-au indepartat de invataturile Bibliei si de doctrina istorica a Bisericii”.

„Trebuie sa fim, din nou, credinciosi lui Isus, in ciuda cerintelor culturii noastre.” a mai spus Rev. Joseph D’Souza.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 729 - 8 iulie 2018. Ultimele stiri crestine - http://alfaomega.tv/stiri 

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.