Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Drepturile parintilor si autoritatea statului in educatia copiilor

Lansarea in dezbatere publica a Strategiei Nationale de Educatie Parentala 2018-2025 a provocat luari de pozitii din partea mai multor persoane, organizatii si institutii. Acest demers reprezinta un efect al Conventiei Consiliului Europei privind prevenirea si combaterea violentei impotriva femeilor si a violentei domestice, adoptata la Istanbul in anul 2011.

Documentul final, cel care a fost postat pe internet si care a fost deschis catre opinia publica pentru consultare, este extrem de problematic si, intradevar, face o corelatie intre aceasta Strategie si Conventia de la Istanbul. A declarat Adina Portaru, avocat, ADF International (Bruxelles).

Conventia de la Istanbul si Strategia Nationala de Educatie Parentala au o filozofie comuna, si anume incearca sa elimine definirea notiunilor barbat si femeie din punct de vedere biologic si sa introduca un alt concept potrivit caruia omul se naste in mod neutru si este ceea ce societatea il creeaza.

Aceasta filozofie sau acest concept antropologic, ca omul se naste in mod neutru si nu conteaza ca este barbat sau femeie in mod biologic, ci este ceea ce societatea il creeaza, este de fapt filozofia care se regaseste si in Conventia de la Istanbul si in Strategia Nationala. Conceptul natural al barbatului si femeii din punct de vedere biologic, sexul care defineste ce inseamna a fi barbat si a fi femeie, este considerat ca un concept invechit si o mentalitate traditionala care trebuie sa fie indepartata din mintea populatiei europene sau populatiei romanesti, in functie de documentul la care ne referim. A precizat Adina Portaru, avocat, ADF International (Bruxelles).

Desi proiectul strategiei, propus de un grup de ONG-uri, a fost retras de pe site-ul Ministerului Educatiei Nationale, parintii vad in aceasta initiativa o incercare a Statului de a interveni in educatia copiilor.

Printre randuri am citit despre lucruri bune amestecate cu lucruri ciudate. De exemplu: sa nu existe conflicte in familie si cum trebuie parintele sa actioneze in interesul copilului. Bineinteles, Statul ne invata cum sa actionam noi in interesul copilului, ca si cum noi nu ne-am iubi copiii, nu ni i-a dat Dumnezeu, ci Statul si noi suntem angajatii Statului si trebuie sa facem in familia noastra nu ce ne invata Dumnezeu, ci Statul. De ce? De ce sunt copii ai Statului? Nu intelegem. Nici eu si nici ceilalti parinti cu care am discutat nu intelegem de unde pana unde copilul este un produs al Statului. A spus Diana Mitrofan, medic pediatru, Bucuresti.

Liderii crestini spun ca asemenea demersuri agreate de Stat nu fac decat sa atace familia din Romania.

Daca Biserica este sarea pamantului, asa cum a spus Isus, ar trebui sa fim foarte implicati in aceasta dezbatere publica, sa ne spunem punctul de vedere, sa fim sarea pe care sa o simta oricine gusta educatia din Romania. Din pacate, educatia din Romania nu este influentata de Biserca, in general. A mentionat Vasilica Croitoru, pastor, Biserica Betleem Medgidia.

In asemenea situatii crestinii ar trebui sa fie cei care influenteaza in mod pozitiv societatea.

Biserica s-a prea bagat intre ziduri si din cauza aceea se intampla multe in jurul nostru. Ba mai mult. In timp ce ne batem pe doctrine sau alte lucruri incep sa vina legi in favoarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex, in favoarea unei educatii la copii care contravine valorilor crestine, adica niste lucruri care ar trebui sa ne trezeasca pe noi si ar trebui sa influentam societatea. A spus Daniel Drumea, Ceica, Bihor.

Cred ca trebuie sa ne luam directia de la Dumnezeu si chiar daca societatea noastra incearca sa ne impinga intr-o directie fara Dumnezeu cred ca noi trebuie sa ramanem tari pe pozitie si sa aplicam principiile pe care le stim si sa nu cedam presiunii de orice natura. A spus Delia Mehedintu, Bucuresti.

Una dintre cele mai critice luari de pozitie fata de Strategia Nationala de Educatie Parentala a avut-o Academia Romana care precizeaza intr-un comunicat ca, citez „proiectul echivaleaza cu o incercare, asemanatoare celor din statele cu regimuri totalitare internaţionaliste sau globaliste, de obţinere a ceea ce s-a numit mereu „omul nou“, fara familie, fara naţionalitate, fara ţara, fara identitate.”

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 730 - 15 iulie 2018. Ultimele stiri crestine - http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.