Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Interviu cu pastorul si autorul Ray Bentley

Brock si Bodie Thoene au entuziasmat milioane de cititori cu romanele lor, precum The zion Chronicles. Acum, echipa lucreaza si cu pastorul Ray Bentley de la Maranatha Chapel din San Diego, California, la o noua carte, From The Mountain Of The Lord.

Recent discutam cu pastorul Bentley intr-un loc cu vedere asupra Ierusalimului

si Muntele Templului.

Reporter: Pastore Ray Bentley, ati scris o carte, „The Mountain Of The Lord. Despre ce e vorba?

Ray Bentley: De cativa ani am avut parte de o intalnire pregatita de Domnul, in care i-am intalnit pe Bodie si sotul ei, Brock Thoene. Ei au scris carti in serial, precum The Zion Chronicles, romane istorice despre Israelul din primul secol pana la renasterea Israelului.

M-am intalnit cu ei si le-am spus entuziasmat ca le-am citit cartile si ca sunt entuziasmat.

Dupa aceea, ma pregateam pentru o predica si am simtit ca Domnul imi vorbeste: Cum ar fi sa-i cer lui Bodie sa scrie o poveste cu tine?

Eu urma sa ma ocup de contextul profetic, iar ea urma sa scrie povestea. Am sunat-o si i-am spus ca nu stiu daca s-a gandit vreodata la aceasta, dar sa se roage si sa vada daca am putea scrie impreuna o carte. Ea mi-a raspuns ca n-a mai facut acest lucru pana acum, dar ca se va ruga impreuna cu sotul ei. Au revenit cu raspunsul si mi-au spus ca Domnul le-a zis sa accepte.

E o poveste moderna despre Israelul modern si despre modul cum se potriveste profetia. Exista un personaj principal, care era credincios, dar, cand vine o tragedie in viata lui, isi pierde credinta in Dumnezeu si in Scriptura si ajunge sa se implice in consilierea pentru pace din Orientul Mijlociu,pentru Ierusalim in special, si acest om nu mai crede in Dumnezeu, spunandu-si ca e imposibilca niste batrani cu barba care merg prin desert sa aiba solutii la problemele moderne. El ajunge in Ierusalim printr-o serie de interventii divine si are parte de un moment de epifanie in care realizeaza ca toate acele lucruri sunt reale.

Cred ca oamenii din lumea de azi au avut acelasi fel de reactie cand Israelul a devenit o natiune si cand, in 1967, Ierusalimul a fost reunificat. Acum, dupa 50 de ani, iata ca Israelul revine pe scena si incepe sa indice spre a doua revenire a Domnului Isus Hristos.

Reporter: Cu ce ati dori sa ramana oamenii dupa citirea cartii?

Ray Bentley: Titlul cartii e On The Mountain Of The Lord si lucrul pe care nu l-am stiut multa vreme e ca Gradina Edenului, unde Adam si Eva au locuit prima data, cu tot acel paradis si acea frumusete si unde umblau cu Domnul in racoarea zilei, acea gradina era asezata pe un munte. Cand a aparut pacatul si Adam si Eva au fost alungati din gradina, de fapt, au trebuit sa coboare muntele catre o pustietate infricosatoare, catre blestem, catre spini si maracini. Povestea rascumpararii din Biblie e despre felul cum Dumnezeu a coborat de pe acel munte si cum, prin intrupare, a pasit in acea pustietate, printre acei spini si maracini si blestemul acestei lumi, l-a prins pe Adam cu o mana, pe Eva cu o alta mana si a urcat cu ei spre varful muntelui, inapoi in gradina, inapoi in partasia cu Dumnezeu. Cred ca, de aceea, foarte multe povestiri din Biblie se petrec pe un munte, de exemplu Muntele Sinai si darea celor zece porunci, Muntele Carmel, unde Ilie a coborat foc.

Chiar si predica faimoasa a lui Isus se numeste Predica de pe munte. Acolo a fost si templul si acolo va reveni Domnul, trecand pe poarta leilor. Toate vorbesc despre acel munte, care e in spatele nostru. Cred ca atunci cand oamenii vor citi povestea, vor intelege ca toti psalmii si profetii vorbesc despre muntele Domnului.

Reporter: Doriti sa aveti trecere in special la generatia tanara, nu-i asa ?

Ray Bentley: Asa este. Eu am crescut auzind despre profetie si Israel si cred ca urmatoarea generatie nu prea intelege mare lucru.

Vreau sa-l iau pe milenialul care da nepasator din mana si spune ca el nu are nimic de-a face cu Biblia, profetia, vremurile din urma si vreau sa-l duc intr-o calatorie, o poveste si, la sfarsitul ei, sa se intrebe daca nu cumva traieste in generatia cand Isus revine curand. In Matei 24, Isus spune, in pilda smochinului ca, atunci cand vedem smochinul infrunzind, fiind vorba despre Israel, fiindca totul are legatura cu Israelul, vedem reintoarcerea tuturor evreilor din lume inapoi si atentia e indreptata spre Ierusalim...

Isus spunea ca, atunci cand vedem aceasta, sa stim ca El e la usa. Nu avem prea mult timp la dispozitie. E vremea sa ne impacam cu Dumnezeu, sa Il asteptam pe El, sa ne trezim si sa ne pregatim pentru ceea ce vrea Domnul sa faca.

Reporter: Abia astept sa citesc cartea! Cand apare?

Ray Bentley: Cartea apare in 31 iulie, se poate comanda in avans pe Amazon. Com si se numeste On the Mountain Of The Lord, de Ray Bentley si Bodie Thoene.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 236 - 14 iulie 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.