Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Nominalizare la Curtea Surema

A doua oara in doi ani, presedintele Trump a numit un nou judecator la Curtea Suprema. Curtea Suprema a Americii joaca un rol central in societatea tarii noastre privind chestiuni importante cu caracter social precum avortul si casatoria intre persoane de acelasi sex. Crestinii au salutat aceasta noua numire in functie, deoarece ar putea duce Curtea Suprema intr-o directie conservativa pentru urmatoarele decenii. Ben Kennedy vine cu mai multe informatii de la Casa Alba.

Fara indoiala, acesta a fost un moment istoric pentru presedintele Trump cand si-a pus amprenta pe Curtea Suprema cu o a doua numire in functie. Donal Trump l-a numit pe judecatorul Brett Kavanaugh in locul judecatorului Anthony Kennedy care a iesit la pensie.

„Nu conteaza viziunile politice ale unui judecator. Este important sa puna deoparte acele viziuni politice si sa respecte legea si Constitutia. Va anunt cu bucurie ca am gasit, fara indoiala, o astfel de persoana.” a declarat presedintele SUA, Donald Trump.

Ales dintr-un grup de 25 de judecatori, Kavanaugh devine un judecator cheie care poate schimba directia Curtii Supreme pentru mai multe decenii.

„In calitate de judecator, filozofia mea este clara: un judecator trebuie sa fie independent. Trebuie sa aplice legea, nu sa o faca.” a spus Brett Kavanaugh.

Demonstrantii s-au adunat in fata Curtii Supreme pentru a-si exprima dezamagirea fata de alegerea presedintelui. Kavanaugh a fost judecator la Curtea de Apel din Washington D.C. din 2006. A absolvit dreptul al Yale, a lucrat pentru judecatorul Kennedy si are peste 300 de cazuri judiciare.

„De maine ma voi intalni cu membrii Senatului, care joaca un rol important in cadrul acestui proces.” a mai adaugat Kavanaugh.

Conform Presedintelui Trump, se va duce o lupta crancena pentru confirmare. S-a stabilit deja directia. Liderul majoritatii, senatorul Mitch McConnell vrea sa se voteze pana la toamna, insa democratii vor sa astepte pana la alegerile partiale datorita unei majoritati mici. Senatorul John McCain se lupta acasa cu o tumoare la creier. Astfel, republicanii au nevoie de o unitate totala pentru ca judecatorul numit sa fie ales.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 731 - 22 iulie 2018. Ultimele stiri crestine - http://alfaomega.tv/stiri 

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.