Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Se va aboli legea avortului in SUA?

Democratii care se opun numirii lui Kavanaugh spun ca dreptul la avort este in joc. Ce se intampla daca cazul care a legalizat avortul va fi anulat? Jennifer Wishon cunoaste raspunsul.

Daca Curtea Suprema anuleaza decizia Roe v. Wade atunci legea privind avortul va depinde de state care vor aduce o multime de legi. In patru state, in Dakota de Nord si Sud, Mississippi si Louisiana avortul va fi interzis in mod automat. In noua state unde avortul a fost deja interzis inainte de Roe, avortul va fi, din nou, interzis prin lege. In opt state avortul va ramane legal. Daca controlul avortului va ajunge, din nou, la latitudinea statelor, atunci numarul americanilor pro-viata ar creste. In plus, republicanii sunt majoritari in Senat si in Congres, in toata tara. Astfel, daca ne bazam pe evenimentele din ultimii zece ani, atunci putem spune ca se vor aduce noi legi pro-viata.

„In fiecare an s-au votat in jur de 60 de legi pro-viata incepand cu 2011.” a spus Catherine Glenn Foster, de la Americand United for Life.

O parte din acele legi au ajuns la Curtea Suprema. Datorita acestor legi, legea avortului ar putea ajunge din nou in fata Curtii Supreme.

„Cand apare un caz bazat pe o lege adusa de unul dintre state, atunci Curtea Suprema va putea reexamina problema avortului in America si ar putea spune ca avortul nu este legal. De fapt, decizia Roe nu a fot prea bine motivata.” a continuat Foster.

Catherine Glenn Foster spune ca datorita acelei motivari ea este increzatoare ca decizia Roe va fi anulata. Este doar o chestiune de timp.

„Ne asteptam ca urmatorul judecator sa se bazeze pe Constitutie si pe intelesul original al Constitutiei si pe intentia originala a fondatorilor. Insusi textul documentului va triumfa cand se vor lua aceste decizii de o importanta cruciala care schimba viata unui om.” a mai spsu Foster.

Chiar daca decizia Roe v. Wade va fi anulata, lupta legala pentru avort va continua.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 731 - 22 iulie 2018. Ultimele stiri crestine - http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.