Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

O biserica si-a propus sa planteze 1.000 de biserici

Noul presedinte al Conventiei Baptiste de Sud vrea ca denominatia sa puna, din nou, accent pe evanghelizare si fondarea bisericilor. Pastorul J.D. Geear stie ce spune. Biserica sa enorma este pregatita sa fondeze 1.000 de biserici in urmatorii 50 de ani. Heather Sells a realizat reportajul in Durham, in Carolina de Nord.

Conform Bisericii The Summit toti credinciosii, nu doar pastorii si misionarii au fost trimisi in afara, in ultimii 17 ani.

„Sa fii chemat de Dumnezeu inseamna sa iei ce ti-a dat Dumnezeu si sa folosesti pentru a implini Marea Trimitere.” a spus pastorul bisericii The Summit Church, J.D. Greear.

Pastorul G.D. Greear a folosit biserica sa in mod util timp de 17 ani si rezultatele sunt uriase. Congregatia sa de 10.000 de membri a infiintat 40 de biserici in SUA si peste 200 in strainatate. El lucreaza aproape de casa, in Greensboro. Plantarea Bisericii Mercy Hill a inceput acum sase ani, in acest parc, cu doar 40 de oameni. In prezent, biserica are peste 2.000 de membri, trei campusuri si 800 de oameni au fost botezati aici.

„Am fost o echipa mica, de vreo 30 de oameni, dar cu totii am avut aceeasi viziune.” a spus pastorul Andrew Hopper.

Acea viziune este Marea Trimitere. Biserica o numeste trimitere si incepe cand parintii isi prezinta copiii.

„Ei au incheiat un legamant care face parte din Marea Trimitere. Ei isi vor creste copiii pentru a implini scopul Marii Trimiteri. Cand Dumnezeu ii va chema pe fiii sau fiicele lor sa vesteasca Evanghelia in Afganistan sau in Asia de Sud-Est, ei nu vor sta in calea lor.” a mai adaugat J.D. Greear.

Locul amenajat pentru copii arata ca un aeroport. Copiii sunt trimisi in fiecare saptamana sa vorbeasca despre Isus.

Cand ajung la scoala generala, biserica doreste ca studentii sa participe la misiuni scurte cu familia lor. In liceu, ajung sa petreaca trei saptamani in strainatate cu misionarii bisericii. Cand ajung la facultate, sunt incurajati sa isi petreaca vara slujind ca misionari si li se cere ca imediat dupa terminarea facultatii sa lucreze acolo unde se fondeaza o biserica.

„Plantam biserici si le spunem ca, dupa terminarea facultatii, trebuie sa se mute undeva. Ii incurajam sa se mute acolo unde se planteaza o noua biserica.” a mai adaugat J.D. Greear.

„Vreau sa devin misionara. Cred ca Dumnezeu ne-a chemat sa mergem oriunde. Nu conteaza unde, ci cand ne va chema si cum o va face.” a spus studenta Sam Nieman.

„Ideea este sa traiesti ca un misionar. Nu trebuie sa treci oceanul, nu trebuie sa faci ceva deosebit. Slujesti prin viata ta.” a spus un alt student.

Faptul ca biserica se concentreaza asupra tinerilor si asupra mobilizarii studentilor din facultati a pregatit drumul pentru fondarea cu succes a bisericilor. Saptamana in care echipa CBN a vizitat Mercy Hill, ei au trimis o echipa de tineri printre care se aflau si tineri care au terminat recent facultatea la Philadelphia.

Din echipa au facut parte multi viitori pensionari. Aceasta este o alta strategie a bisericii. Ii cer celor care se pensioneaza sa isi petreaca primii doi ani de pensie dedicanu-se fondarii unei biserici. Greear recunoaste ca desi misiunea si fondare de biserici sunt pasiunea lui de o viata, fondarea de 1.000 de biserici i-a venit ca un gand intarziat.

„Ideea mi-a venit in timpul unei predici. Mi s-a parut o idee buna. Am spus ca vom fonda 1.000 de biserici in urmatorii 50 de ani. Am coborat de pe scena si unul dintre pastori m-a intrebat daca am vorbit de 1.000 de biserici in urmatorii 50 de ani. I-am spus ca da, insa va trebui sa gasim o cale sa ne atingem scopul.” a adaugat pastorul J.D. Greear.

Greear recunoaste ca procesul de gasire a acelei cai poate fi unul dureros. In fiecare an, ei incurajeaza mai multi pastori sa caute oameni potriviti pentru a fonda noi biserici: „Au stat vreo 100 dintre ei pe scena. Mi-am spus ca acei oameni sunt foarte talentati, stiu cum sa conduca o lucrare, sa slujeasca. Ei doneaza mult. Cum ne vom descurca fara ei?”

Greear vrea sa impulsioneze Conventia Baptista de Sud sa cultive aceleasi prioritati: evanghelizarea si fondarea de biserici. El doreste sa stranga multi oameni de culoare care sa devina lideri de biserici. Aceasta decizie a venit intr-o perioada in care numarul membrilor Conventiei Baptiste de Sud este in scadere si in care exista un dezacord intre rase. Se pare ca strategiile sale au efect: „Nu stiu cat va dura aceasta perioada, dar cat dureaza, trebuie sa mergem sa evanghelizam. Spunem studentilor, spunem tuturor, dar mai ales studentilor ca Dumnezeu le-a dat un dar. Le spunem sa foloseasca acel dar pentru a-L slavi pe Dumnezeu si pentru a-l folosi in mod strategic pentru a implini misiunea lui Dumnezeu.”

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 731 - 22 iulie 2018. Ultimele stiri crestine - http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.