Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Misionari in pericol in Haiti

Misionarii din Haiti au fost nevoiti sa paraseasca tara cand au izbucnit proteste violente pe strazi. Multi nu au reusit sa se intoarca in SUA. In ciuda situatiei, acesti misionari se incred in Dumnezeu. Emily Jones ne spune povestea.

Rugaciuni de multumire si imbratisari, dupa ce acesti misionari au supravietuit o incercare inspaimantatoare. Acesta este unul dintre grupurile care au reusit sa se intoarca in SUA dupa ce au supravietuit unor proteste violente in Haiti.

„Este incredibil ca am ajuns acasa, ca suntem in siguranta. Este uimitor ca am ajuns acasa, toata lumea se bucura.” a spus Jacob Wesley.

Insa situatia grupurilor de misionari care au ramas in Haiti este diferita. Oameni inarmati au inundat strazile, pornesc incendii, jefuiesc magazine si blocheaza drumuri principale in capitala Port-au-Prince. Aceste proteste au loc din cauza scumpirii masive a gazelor in aceasta tara mica. Departamentul de stat ii indeamna pe cetatenii SUA care au ramas in Haiti sa aiba mare grija. In ciuda faptului ca viata lor este in pericol, multi misionari sunt incurajati de faptul ca stiu ca Dumnezeu este alaturi de ei.

„Avem incredere in Dumnezeu. Unii sunt sceptici, dar noi citim versete din Biblie care sunt potrivite pentru aceasta situatie. „Domnul Se va lupta pentru voi, dar voi staţi liniştiţi.” a declarat pastorul Jim Grega.

Unele echipe se bucura de faptul ca reusesc sa mai ramana cateva zile in Haiti sa slujeasca.

„Ei conduc inchinari, slujesc in domeniul medical si in domeniul educatiei. Reusim sa atingem oameni. Haiti este o tara cu multe nevoi, este una dintre tarile cele mai sarace din lume.” a spus pastorul Gary Fulton.

Dupa ce acesti misionari ajung acasa in SUA, nu intentioneaza sa ramana aici mult timp.

„Ne-am imprietenit cu locuitori din Haiti care se confrunta cu aceasta situatie in mod regulat. Ei au fost intrebati daca s-ar intoarce, iar raspunsul lor a fost ca se vor intoarce in mod sigur.” a mai declarat Justin Warns.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 731 - 22 iulie 2018. Ultimele stiri crestine - http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.