Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

O posibila revolutie a motorului cu ardere interna

Imaginati-va un motor care produce mai multa putere si consuma mai putina energie. Acest concept e unul revolutionar din spatele unui nou motor produs in Israel.

In urma cu peste 150 de ani, inventia motorului cu ardere interna a schimbat istoria, ducand la nasterea automobilului, a avioanelor si chiar a rachetelor. De atunci, nu s-au facut modificari majore pana acum.

„Un tip ciudat pe nume Shahouli a venit si ne-a spus despre un motor care avea o singura piesa in miscare, care contine putine piese si produce o miscare de rotatie. Suna foarte exagerat, insa acesta a fost inceputul.”

Gal Fridman, director executiv al „Aquarius Engines, ofera un concept diferit.

„Esenta motorului cu ardere interna e de a prelua combustibilul si a-l converti in miscare de rotatie. Astazi vom privi la un motor diferit. Nu credem ca motorul rotativ va supravietui si vedem cum mobilitatea se indreapta spre electricitate.

Pana la urma, cel care va invarti rotile va fi motorul electric.

Intrebarea e cum se va face alimentarea cu energie a acestui motor.

Fridman crede ca motorul sau poate furniza aceasta energie si o va face avand o singura piesa in miscare: „Aici se vede sectiunea motorului. Aici e un cilindru, cu un piston ce gliseaza in ambele parti. Motorul creeaza o explozie in partea stanga, ceea ce va muta pistonul in dreapta si invers. Schimbul de gaze va iesi din piston printr-un loc anume. Acest motor are o singura piesa in miscare, fara valve, fara arbore cotit, ceea ce inseamna mai putina frecare si o eficienta marita.”

Eficienta marita inseamna mai putina energie si motoare mai mici. Prima mare aplicatie a acestor motoare e in constructia unor generatoare mai usoare si mai eficiente. Fridman crede ca acest motor revolutionar ar putea face o mare diferenta in cazul unor dezastre naturale, precum un uragan, sau in zone mai putin dezvoltate: „Imaginati-va un astfel de generator intr-un sat din Africa sau Asia, care trebuie intretinut din cand in cand si trebuie adus intr-un loc greu accesibil. Imaginati-va ce usor poate fi transportat si instalat acest motor. Are avantajul marimii, greutatii si costului scazut de intretinere. Credem ca vom lumina in locuri astazi intunecate si ca vom face viata mai usoara.”

De vreme ce motoare mai usoare va insemna automobile mai usoare si mai ieftine, pe termen lung, se va transforma felul in care conducem azi.

„Cand cineva va veni cu o tehnologie ce va permite adoptarea pe scara larga pe piata, ceea ce inseamna tehnologie mai ieftina, atunci va fi un moment de cotitura pentru industrie. Aceasta incercam sa facem noi. Poate mai dureaza cativa ani, dar Fridman spera ca firma sa va face lumea un loc mai bun.

Ne vom tine de promisiune si impactul la nivel global va fi imens, vom putea face un bine tuturor.”

Aceste motoare sunt inca un capitol din Israelul ca natiune inovatoare si o lumina a neamurilor.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 237 - 21 iulie 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.