Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Misiune medicala in Burundi

O puteti trece usor cu vederea pe o harta. De marimea statului Maryland, Burundi este una dinte tarile cele mai mici din Africa. Candva a fost a treia cea mai saraca tara din lume. Acum este pe primul loc. O persoana obisnuita traieste din mai putin de 1 dolar pe zi.

In 2013, americanul Jason Fader s-a mutat cu sotia Heather si cu cei doi copii in Burundi sa slujeasca ca medici misionari in aceasta vale indepartata.

„Intre acest loc si capitala tarii nu exista niciun chirurg. In afara de mine nu exista chirurgi, decat in capitala.Intr-o tara de 10 milioane de oameni, sunt doar 13 de chirurgi, cu Fader sunt 14. Intr-o zi obisnuita, cate operatii faceti?”

„Programez una sau doua si ajung sa fac 10.” a raspuns medicul Jason Fader.

Asemenea altor misionari de aici, el isi strange banii pentru a-si intretine familia.

„Ar fi greu sa gasesc un loc in SUA unde as putea sa am numai o farama de impact pe care un chirurg il are aici, in mijlocul Africii. Doua milioane de oameni nu au niciun chirurg. Eu ma bucur ca pot fi aici si ii pot ajuta.” a mai povestit el.

Jumatate din locuitori nu au acces la apa potabila, 70% din populatie traieste sub pragul saraciei. Nu exista ingrijire medicala. Acest spital crestin mic, aici, in acest colt indepartat din Burundi , este o ancora de salvare pentru zeci de mii de oameni. Rachel si Eric McLaughlin, Alyssa Pfister si John si Jesscia Cropsey s-au alaturat familiei Fader in calitate de medici misionari.

John Cropsey este doar unul dintre cei trei oftalmologi de aici.

„Munca noastra este plina de stres. Exista conflicte interculturale. Munca este stresanta, resursele sunt limitate. In perioada de seceta, avem curent timp de vreo 2 ore pe zi sau deloc.” a spus John Cropsey.

„Doamne, ma rog pentru vindecarea acestui piept aici, ma rog sa fii alaturi de aceasta femeie si copilul ei. Ma rog pentru o nastere usoara, in numele Tau m-am rugat. Amin.” se roaga Rachel McLaughlin.

Rachel Mclaughlin este unul dintre cei 20 de medici de obstetrica si ginecologie. Credinta ei in Hristos si oportunitatea de a-i ajuta pe cei mai putin norocosi, sunt doar cateva dintre motivele care i-au motivat pe acesti medici sa lucreze in conditii vitrege: „Dumnezeu ne-a chemat la acest loc. Ne-a chemat la o munca grea, dar care este folositoare. Putem vedea munca Sa rascumparatoare daca avem ochi sa o vedem.” a mai declarat ea.

Pe langa ajutorul medical si spiritual, echipa lui Fader pregateste o noua generatie care sa slujeasca aici.

„Ne-am gandit ca este o oportunitate minunata sa venim aici, in Burundi , sa facem ucenicie si sa-i pregatim pe studentii la medicina si pe viitorii rezidenti, ca sa devina medici cu compasiune care sa aiba grija de pacienti, in numele lui Isus.” a spus Alyssa Pfister.

Iata un aspect interesant al povestii. La mii de kilometri de spital, in centrul orasului New York, Mark Gersen un om de afaceri evreu, a decis sa se implice personal si sa-i ajute pe acesti medici misionari crestini sa schimbe destinul unora dintre cei mai saraci oameni din Africa.

„Tora-ul, Biblia, ne spune de 36 de ori, mai mult decat orice altceva, sa-l iubim pe strain. Iar oamenii care ne sunt cei mai straini sunt saracii din Africa care au nevoie de ingrijiri medicale.” a spus Mark Gersen.

Timp de mai multi ani, Gersen si sotia sa au donat milioane de dolari sa-i sustina financiar pe medicii misionari din Africa.

„Este o onoare si un privilegiu pentru sotia mea care este rabin si pentru mine sa fim partenerii acestor oameni sfinti, si folosesc acest termen cu atentie, cu acesti medici misionari crestini care au sacrificat tot si s-au dus in medii periculoase. Au renuntat la tot ce noi in Occident consideram necesitati de baza, ca sa isi implineasca obligatia religioasa ca sa slujeasca celor saraci.” a mai adaugat Mark Gersen.

El a facut posibile consultarea a 35.000 de pacienti, 12.000 de operatii si 800 de operatii de cataracta din 500.000 de dolari.

Fader spune ca darul generos al lui Gersen va continua sa atinga si sa salveze vietile multor oameni: „Este uimitor cat de multe poti face cu putine resurse. Noi nu facem esofagectomii laparoscopice, dar ii ajutam pe oameni sa umble, salvam cateodata si 1.000 de vieti pe an.”

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 732 - 29 iulie 2018. Ultimele stiri crestine - http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.