Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Razboi de cuvinte intre Trump si presedintele iranian Hassan Rouhani sigla

Presedintele Trump raspunde pe Twitter amenintarilor Iranului. Amber Strong ne aduce detalii de la Washington.

Un razboi al cuvintelor a izbucnit la sfarsitul saptamanii intre presedintele Trump si presedintele iranian Hassan Rouhani. Rouhani a trimis urmatorul mesaj:

America trebuie sa stie ca pacea cu Iranul e mama pacilor si razboiul cu Iranul e mama razboaielor.

Intr-un ziar iranian scria: Domnule Trump, nu va jucati cu coada leului!

Presedintele Trump n-a ezitat sa riposteze: Niciodata sa nu mai amenintati Statele Unite, altfel veti suferi consecinte de care putini in istorie au avut parte.

Nu mai suntem o tara care sa suporte cuvintele voastre demente de violenta si moarte. Aveti grija!

Batalia dintre SUA si Iran a reinviat dupa decizia administratiei de a parasi acordul nuclear iranian si a reimpus sanctiuni asupra regimului.

„Acest acord a fost unul groaznic, unilateral, care nu trebuia incheiat.” a spus Trump.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a laudat afirmatiile dure ale administratiei americane: „De multa vreme, acest regim a fost cocolosit de marile puteri. E bine sa vedem ca SUA schimba aceasta ecuatie inacceptabila.”

Vorbind in fata unui grup de iranieni si americani din California, secretarul de stat Mike Pompeo a criticat liderii Iranului ca isi oprima poporul si ca ignora nevoile sale: „Nivelul de coruptie in randul liderilor iranieni arata ca Iranul e condus de ceva ce seamana cu o mafie mai degraba decat un guvern.”

In Iran sunt acum multe proteste din cauza greutatilor economice si a nemultumirilor legate de conducere.

„Mandrul popor iranian nu ramane tacut in ce priveste abuzurile guvernului lor, la fel si Statele Unite cu presedintele Trump ca lider.” a mai adaugat Pompeo.

Statele Unite a promis ca va sustine poporul iranian.

Pentru a discuta pe larg implicatiile discursului lui Mike Pompeo si despre conflictele din Siria si Irak, suntem cu corespondentii internationali seniori al CBN, Gary Lane si cu George Thomas, doi dintre reporterii mei favoriti. George si Gary, e bine sa fim impreuna la Jerusalem Dateline !

- Discursul lui Pompeo de acum cateva zile a fost unul foarte important. George, care a fost impresia ta?

- Discursul a fost un bilant usturator al acelui regim aflat la putere de foarte multa vreme. El spunea ca 2019 va fi un an aniversar, al 40-lea de la revolutia islamica din 1979, iar dl. Pompeo spunea urmatoarele: De 40 de ani avem numai roade amare de la revolutia islamica, de 40 de ani, acolo e coruptie excesiva, de 40 de ani, averile poporului sunt pradate si folosite pentru a sustine terorismul. De 40 de ani, iranienii sunt mereu inchisi pentru ca isi cer drepturile in mod pasnic. El a mai enumerat liderii de top ai Iranului si spunea ca toti, de la ayatolahul Khomeini, pana la Garda Revolutionara, castiga milioane de dolari de pe spatele oamenilor de rand. A fost un atac dureros asupra regimului.

- Gary, vedem ca presedintele Trump a postat pe Twitter cu litere mari si late legat de Iran. Credeti ca Pentagonul se pregateste de un razboi cu Iranul?

- Intai as spune ca Pentagonul intotdeauna e pregatit de razboi cand comandantul suprem ii cheama la datorie. Nu cred ca, in acest moment, Donald Trump e gata de razboi. Auzim multe vorbe usturatoare de ambele parti si aceasta metoda a functionat pentru a aduce Coreea de Nord si pe Kim Jong Un la masa negocierilor. Trump spunea ca va fi foc si urgie in peninsula coreeana daca liderul nu raspunde. Rezultatul? Kim Jong Un a raspuns solicitarii si cred ca aceasta e o tactica de a aduce Iranul inapoi la masa negocierilor pentru incheierea unui nou acord.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 239 - 4 august 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.