Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Pastorul american Brunson a fost mutat in arest la domiciliu

Presedintele Trump a amenintat aliatul NATO cu sanctiuni economice aspre daca pastorul american Andrew Brunson nu va fi eliberat.

Corespondentul CBN pe siguranta nationala, Erik Rosales, ne aduce detalii.

E cel mai dur mesaj al administratiei de pana acum. Presedintele Trump solicita eliberarea imediata a pastorului Andrew Brunson. Vicepresedintele Mike Pence a reiterat solicitarea la primul summit ministerial pentru libertatea religioasa.

„Am un mesaj pentru presedintele Erdogan si guvernul turc. In numele presedintelui Statelor Unite ale Americii, eliberati-l pe pastorul Andrew Brunson, sau pregatiti-va sa infruntati consecintele!” a spus Mike Pence.

Presedintele Trump a detaliat consecintele in postarea sa recenta pe Twitter: SUA va impune sanctiuni aspre Turciei pentru inchiderea de lunga durata a pastorului Brunson, un mare crestin, om de familie si o fiinta umana deosebita.

Autoritatile turce l-au arestat pe Brunson in 2016, pe motiv ca ar fi ajutat la planificarea tentativei de lovitura de stat. Pastorul de 50 de ani a fost condamnat la 35 de ani in inchisoare.

Miercurea trecuta, un ordin judecatoresc l-a scos pe Brunson din inchisoare, dar acesta a ramas cu arest la domiciliu. Vicepresedintele spune ca nu e destul.

„Pastorul Andrew Brunson e nevinovat. Nu exista nicio dovada credibila impotriva sa. Stiu ca credinta sa il va sustine, dar n-ar trebui sa fie asa. Pastorul Andrew Brunson merita sa fie liber.”

Pence le mai spunea liderilor din peste 80 de tari ca lista celor ce incalca libertatea religioasa e lunga, cu China, Irak si Coreea de Nord in frunte.

Desi presedintele Trump cauta sa aiba relatii mai bune cu Coreea de Nord, administratia continua sa ridice problema libertatii religioase.

„Persecutia crestinilor din Coreea de Nord nu are egal pe pamant. E o persecutie neiertatoare, sistematica, inflexibila si, deseori, fatala. Simplul fapt ca cineva detine o biblie reprezinta o infractiune de grad inalt.” a mai spus Pence.

La Muzeul Holocaustului, ambasadorul SUA la ONU, Nikki Haley, vorbea despre dedicarea Statelor Unite de a proteja libertatea religioasa: „Vom continua sa pledam insistent pentru toleranta religioasa la nivel international, nu doar fiindca sunt foarte multi oameni carora acest drept le este incalcat, ci si fiindca a apara libertatea religioasa face posibila o lume mai pasnica si mai sigura pentru fiecare dintre noi.”

Secretarul Pompeo spunea ca summitul ministerial va fi de acum incolo un eveniment anual in timpul administratiei Trump.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 239 - 4 august 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.