Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Ambasadorul SUA la ONU, Nikki Haley, apara Israelul

In timp ce Erdogan al Turciei varsa ura spre Israel, unul dintre cei mai buni prieteni ai Israelului vorbeste in numele sau.

David Brody de la CBN a discutat cu ambasadorul SUA la ONU, Nikki Haley, despre conferinta Christians

United for Israel din Washington. Cand vorbim despre sustinerea Israelului, cu greu gasesti un aparator mai inversunat decat Nikki Haley, a carei pasiune a fost vizibila la conferinta, inaintea liderilor prezenti la conferinta CUFI.

„Tin sa va spun ca, la ONU, lucrurile s-au schimbat. De acum inainte, fiecare natiune va sti ca SUA nu doar ca va bloca masurile anti-Israel, ci vom indica spre cei responsabili de aceasta. Cei ce vor sa mai pedepseasca Israelul la ONU nu vor mai reusi.” a declarat femeia.

Timpul petrecut de Haley la ONU a fost marcat de o aparare a Israelului la cote maxime. Intr-un interviu pentru CBN, ea si-a exprimat entuziasmul ca munca sa incepe sa aduca rod, fiindca membri mai sceptici ai ONU incep sa vada grupul terorist anti-Israel, Hamas, asa cum este in realitate.

„Ideea de a obtine, pentru prima data, o majoritate a adunarii generale care sa recunoasca Hamas ca fiind o problema a fost o mare reusita.” a mai spus ea.

Haley intrezareste o echipa castigatoare si in randul evanghelicilor pentru sustinerea de zeci de ani a Israelului: „Cand privim la antisemitismul si toata hartuirea de care au parte in lume, ti-e mila de ei fiindca stii ca ei sunt oameni de treaba care incearca sa duca o viata buna, dar care sunt intr-o regiune periculoasa. Cred ca cei de la CUFI vad Israelul asa cum este.”

Ea a mai adus in atentie anumite grupuri de natiuni si deciziile lor discutabile.

„Consiliul pentru Drepturile Omului e o mare farsa. Spuneam ca exista o multime de abuzuri serioase asupra drepturilor omului, fie ca vorbim de Venezuela, Iran, Nicaragua si ei stau cu mainile-n san.” a mai completat ea.

Expresia a sta degeaba nu exista in vocabularul ambasadorului Haley. Inca din prima zi ati mers acolo si ati starnit lucrurile.

- Cat de greu a fost?

- In fiecare zi imi iau armura fiindca stiu ca urmeaza sa lupt si in fiecare zi ma lupt cu lucruri noi.

- Deseori, pe ordinea de zi apar Iranul, Rusia si Coreea de Nord. Credeti ca ei inteleg mesajul ca denuclearizarea e importanta pentru SUA ?

- Cred ca cei din Coreea de Nord inteleg mesajul, dar ca nu le place sa-l auda. Nu vom slabi sanctiunile si nu ii vom felicita pana nu vedem actiuni ce sa insoteasca vorbele lor, inspre denuclearizare. Cred ca au mult de lucru aici.

Daca vorbim de Rusia, presedintele Trump e gata

sa discute cu Vladimir Putin, chiar si in privat, in ciuda unor critici.

„A reusit cu Kim si cu alti lideri, precum presedintele Xi al Chinei. Asa procedeaza el. Crede ca, daca discuta de la om la om, poate obtine mai mult. Asa e stilul sau, asa face el. Nu poti convinge cealalta parte daca nu ai astfel de conversatii.”

In ciuda aparentelor discutii prietenoase cu Rusia, ea vrea sa clarifice un lucru:

„Nu avem incredere in Rusia, nu avem si nu vom avea incredere in Putin. Ei nu vor putea fi niciodata prietenii nostri. E o realitate.”

Iran e in aceeasi categorie, mai ales dupa ce presedintele Hassan Rouhani i-a avertizat pe americani ca un razboi cu Iranul va fi mama razboaielor: „Iranul si-a castigat legitimitatea prin astfel de retorici. I-au speriat pe europeni si alte natiuni implicate in acordul iranian cu ce vor face ei. Noi nu cadem in capcana lor.”

Lumea e intr-adevar un loc periculos si e ceea ce o face pe Nikki Haley sa-si tina credinta: „Trebuie sa continuam sa facem ce tine de noi si sa ne asiguram ca suntem sinceri cu noi, ca tinem la valorile noastre si la credinta noastra si ca nu vom face compromisuri. Am credinta ca totul va fi bine la urma.”

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 239 - 4 august 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.