Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Interviu cu Chris Mitchell despre cazul Brunson

Chris Mitchell este seful biroului de stiri CBN in Orientul Mijlociu. Sediul lui este la Ierusalim, dar azi se afla in studioul nostru din Virginia Beach.

Reporter: Iti multumesc ca esti cu noi in studio. Secretarul de Stat Mike Pompeo a trimis saptamana trecuta pe Instagram un mesaj ministrului de externe turc. El a subliniat faptul ca este vremea ca acest pastor inocent, Andrew Brunson, sa vina acasa. De ce este retinut de Turcia?

Chris Mitchell: Exista multe motive. Mai intai as dori sa comentez reportajul lui Erik. Este un eveniment fara precedent faptul ca o administratie apara libertatea religioasa. Nu s-a mai intamplat asa ceva in aceasta masura. Este o actiune fara precedent. Mai mult, adinistratia SUA a aparat un pastor crestin aflat Turcia si a transformat cazul lui intr-un caz intre doua state. El se afla in inchisoare. De fapt, el este un ostatic politic. Erdogan il vrea pe oponentul sau politic Fethullah Gulen pe care il acuza ca ar fi organizat lovitura de stat din 2016. El vrea ca SUA sa il extradeze. Pentru Erdogan, Brunson e un pion politic pentru a obtine extradarea.

Reporter: Am observat ca in saptamnile precedente presedintele Turciei a luat o atitudine anti-israeliana. El a comparat recent Israelul cu Germania nazista. Care este motivul? E vorba de probleme interne?

Chris Mitchell: Cred ca este vorba de mai mult. Partidul lui Erdogan, Partidul Justiţiei şi Dezvoltarii a indepartat Turcia de la o democratie in stil occidental la un regim totalitar islamic. El a fost ales presedinte si i s-a acordat o putere fara precedent. El s-a intors impotriva Israelului pentru ca favorizeaza Fratia Musulmana. Relatia dintre Turcia si Israel s-a deteriorat de multi ani si continua sa se deterioreze.

Reporter: Crezi ca incearca sa fie vocea comunitatii musulmane? Crezi ca isi insuseste roul de calif?

Chris Mitchell: Da. Exact asta face. El vrea sa fie noul calif. Turcia a fost candva capul califatului care a fost desfiintat in 1924 de presedintele Atatürk. El vrea sa restaureze Imperiul neo-otoman care, intr-o buna zi, sa domneasca peste Orientul Mijlociu si peste o parte a Europei. Exact asta vrea sa faca. El vrea sa reinfiinteze acel Imperiu Otoman. El se vede in postura conducatorului, califului acestui imperiu nou.

Reporter: Kemal Atatürk, fondatorul Turciei se invarte in mormant. Chris Mitchel, a fost o placere sa te avem alaturi.

Chris Mitchell: George, a fost o placere sa fiu aici.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 733 - 5 august 2018. Ultimele stiri crestine - http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.