Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Pentru secretarul de stat Mike Pompeo, liberatatea religioasa este o prioritate

Asa cum ati vazut in primul reportaj, Secretarul de Stat Pompeo a gazduit prima conferinta mondiala despre libertatea religioasa in Washington D.C. saptamana trecuta. Intr-un interviu recent cu David Brody, Pompeo a spus ca aceasta tema este foarte importanta pentru el datorita credintei sale crestine.

David Brody: Din nefericire, persecutia religioasa nu este ceva nou. In ultimii ani s-a raspandit. Secretarul de Stat Mike Pompeo a spus echipei CBN ca acest subiect reprezinta o prioritate pentru aceasta administratie.

Mike Pompeo: Promovarea libertatii religioase este importanta pentru fiecare individ din lume. Demnitatea umana, drepturile omului, libertatea religioasa sunt importante pentru mine si pentru presedintele Trump.

David Brody: Astfel, scopul este de a dovedi ca libertatea religioasa duce la scaderea actelor teroriste si la cresterea economiei. Conform expertilor, trei sferturi din populatia lumii se confrunta cu anumite restrictii in domeniul libertatii religioase. In ce priveste crestinii, unul din patru crestini se confrunta cu persecutie extrema in tarile cele mai periculoase aflate pe lista Departamentului de Stat.

Mike Pompeo: Nu fiecare tara poate sa ajunga la nivelul de libertate religioasa pe care il avem aici, in Statele Unite. Insa, putem promova libertatea religioasa in intreaga lume daca adunam oameni de toate credintele si fara credinta. Posibilitatea lor de a practica religia dupa voia lor este importanta pentru intreaga lume.

David Brody: Pentru Pompeo, acest subiect este si de o importanta personala, deoarece credinta sa evanghelica il indeamna sa actioneze. Credinta este foarte importanta pentru dumneavoastra. Ati vorbit despre asta in public. Credinta dumneavoastra are un aspect public, dar si personal.

Mike Pompeo: Este in concordanta cu ce doreste administratia Trump sa obtina cu privire la drepturile religioase si este in concordanta cu viziunea mea asupra lumii. Sunt un crestin evanghelic. Stiu ca nu toata lumea impartasesete aceasta credinta, dar este important ca oamenii de toate credintele sa se inchine asa cum doresc ei.

David Brody: Una dintre tarile care nu respecta deloc drepturile religioase este Coreea de Nord. Pompeo a inceput deja negocierile cu Kim Jong-un ca sa renunte la armele nucleare.

Mike Pompeo: Vom vedea daca presedintele Kim Jong-un se va tine de cuvant.

David Brody: Activitatea Coreei de Nord privind respectarea drepturilor omului este la fel de suspecta precum lipsa dorintei de a renunta la armele nucleare. Coreea de Nord este tara cea mai periculoasa pentru crestini. Secretarul de Stat nu a dorit sa dezvaluie detalii privind conversatiile sale cu Kim Jong-un, insa a vrut sa clarifice urmatoarele.

Mike Pompeo: Vrem sa stiti ca in cadrul intrevederilor cu alte state, Statele Unite isi exprima des ingrijorarea in cazul in care nu se respecta drepturile omului. Cunoastem situatia din Coreea de Nord.

David Brody: SUA spera sa opreasca persecutia religioasa si sa schimbe situatia actuala din lume.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 733 - 5 august 2018. Ultimele stiri crestine - http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.