Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

S-a deschis expoziția Billy Graham la Muzeul Bibliei

O nouă expoziție în cinstea pastorului Billy Graham ne oferă o imagine rară a vieții sale personale. John Jessup ne va duce la Muzeul Bibliei din Washington pentru a putea vedea relația dintre pastorul Americii și Evanghelia pe care a vestit-o.

Prin poze uriașe și citate, prezența lui Billy Graham este puternic simțită așa cum s-a întâmplat și în timpul vieții sale. La câteva luni de la moartea sa, această expoziție ne oferă o imagine mai intimă despre el: cărți, Biblii și alte obiecte personale prezintă viața predicatorului pelerin, din copilărie la bărbatul adult, care a atins milioane de oameni printre care se află realizatorul acestei expoziții, Anthony Schmidt.

El își aduce aminte cum l-a urmărit pe Billy Graham la televizor cu părinții lui și cum a participat la ultima cruciadă: „Chiar la început, el s-a folosit de tehnologie și de media. Acest fapt l-a deosebit de alții.”

Timp de mai bine de 60 de ani, Graham a folosit radioul, televizorul, filmele și cruciadele pentru a învăța din Sfânta Scriptură.

Am vrut să explorăm modul în care a înțeles și a interpretat el Biblia și cum a influențat asta lucrarea sa”, a adăugat Schmidt.

De acum până în ianuarie, expoziția va conține obiecte inedite din Biblioteca Billy Graham. Veți putea vedea de toate, de la notițele de la școala biblică până la mesajele personale pe care le-a scris părinților săi. Veți vedea chiar și o pereche de bocanci pe care i-a purtat în Coreea, în 1952. Expoziția va sublinia și efectul pe care el l-a avut asupra culturii și a politicii.

La începutul acestui an, fiul lui Billy Graham și urmașul său în lucrare a spus echipei CBN că, în ciuda faptului că tatăl său a fost o persoană publică, el a înțeles mereu chemarea pe care a primit-o.

Tatăl meu nu a vrut niciodată să devină o celebritate. Tocmai de aceea l-a folosit Dumnezeu”, a mărturisit Franklin Graham.

Aceasta este Biblia personală a lui Billy Graham. De-a lungul lucrării sale, Billy Graham a vrut să fie cunoscut ca fiind predicatorul Evangheliei lui Isus Hristos, exact ce este scris pe mormântul său din Carolina de Nord. În cadrul acestei expoziții, veți vedea obiecte și imagini care vor confirma cât de importantă a fost Biblia pentru el, de la începutul lucrării sale până la sfârșitul acesteia, care s-a încheiat cu serviciul rostit la înmormântarea sa.

Știre difuzată în emisiunea Mapamond creștin 736 - 26 august 2018. Ultimele știri creștine - http://alfaomega.tv/stiri

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Etichete: evanghelizare, expozitie, billy graham, muzeul bibliei, evanghelist

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.