Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Spectacol cu lumini si sunet pentru a atrage cat mai multi iubitori ai orasului Ierusalim

Regele David face parte din istoria Ierusalimului de 3.000 de ani. Si va face si in continuare. Asa cum ne spune Chris Mitchell din Ierusalim, un nou spectacol cu sunete si lumini celebreaza viata si mostenirea sa.

Patru seri pe saptamana, turnurile atice ale Muzeului Turnul lui David se transforma intr-o panza pe care se expune povestea baiatului pastor care a ajuns sa conduca Israelul.

„Nu avem materiale. Nu exista ilustratii cu regele David. Astfel, am decis sa recurg la arta, la capodopere, la mari pictori ca Chagall, ca Rembrandt, ca Matisse, la Michelangelo. A fost o idee perfecta de a calatori prin arta pentru a intalni regele”, spune Renee Sivan, creatorea conceptului si custode

In timpul acestei calatorii, audienta va afla cum a ajuns David un personaj universal.

“In religia musulmana, David este un proroc. Pentru crestini, este stramosul lui Hristos. Pentru evrei, el a unificat toate triburile in Ierusalim, in capitala poporului evreu”, spune Renee.

„A putea vedea povestea regelui David pentru noi a fost un vis. Asa cum stiti, aceasta cetate este denumita dupa el. El este regele care a fondat orasul. El este regele din Biblie. El este muzicianul. Este un dar pentru el. Regele David a lasat o mostenire care este muzica si psalmii din Tehilim”, a declarat Eliat Lieber, directoarea Muzeului Turnul lui David.

In culise, spectacolul necesita un efort tehnic imens. Este nevoie de 35 de milioane de pixeli, 18 proiectoare cu laser, 20 de difuzoare si mai bine de 10 kilometri de cabluri.

Fiecare calculator este conectat la un proiector. Softul sistemului este foarte elaborat pentru ca sincronizeaza harti, controleaza, face tot ce trebuie in culisele spectacolului.

Tehnologia si regele David sunt menite sa aduca vizitatori in Ierusalim.

„Vrem sa primim in acest loc oameni din intreaga lume. Acest loc poate aduce impreuna oameni din intreaga lume care iubesc Ierusalimul”, a concluzionat Eliat Lieber.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 737 - august 2018. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.